• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

    Γιατί είναι κακό το σεξ μπαμπά;

    Θυμάμαι για πολλά χρόνια να έρχομαι σε δύσκολη θέση, όταν έπρεπε να εξηγήσω σε φίλους και γνωστούς, γιατί θα πρέπει κανείς να ζήσει σύμφωνα με αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Είχα διαβάσει πολλά, είχα μιλήσει με γέροντες, αλλά και με νέους, είχα ακούσει κηρύγματα πολλά, αλλά δεν κατάφερα να ξεκαθαρίσω μέσα μου γιατί ορισμένες πράξεις θεωρούνται αμαρτωλές.
    Απ' ότι φαίνεται, δεν είχα δώσει την δέουσα σημασία στην τρομερή δύναμη των απλών λόγων του Χριστού. Έτσι πάντα σκόνταφτα σε ασάφειες, σε μασημένα λόγια και σε περίεργες αντιθέσεις. Να δώσω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποριών περί αμαρτίας που σίγουρα έχουμε ακούσει ή σκεφτεί όλοι μας:
    -Γιατί το σεξ είναι κατώτερο πάθος; Άλλωστε ο Θεός που έφτιαξε τον άνθρωπο δεν του έδωσε το ένστικτο αλλά και τα όργανα που προκαλούν τόσο έντονη ηδονή;
    -Γιατί οι μοναχοί νηστεύουν συχνά με ακραίο τρόπο; γιατί δεν πάνε εκδρομές στη φύση; γιατί δεν κάνουν ένα μπανάκι στη θάλασσα; γιατί εν τέλει οι μοναχοί ταλαιπωρούνται και δεν χαίρονται τις ομορφιές του κόσμου που ο Θεός έφτιαξε; Δεν είναι αυτό ύβρη προς τον Δημιουργό;

    ...Πλέον, με μεγάλη χαρά, διαπιστώνω ότι μπορώ να εξηγήσω με μεγάλη ευκολία και κυρίως αυτοπεποίθηση, όλα αυτά τα θέματα σε οποιονδήποτε. Κι αυτό γιατί κατανόησα ότι η ψυχή, η οποία είναι η πεμπτουσία της υπόστασής, ζει υπό αίρεση σε ένα δαιμονικό υλικό κόσμο, «φορώντας» ένα δαιμονικό υλικό σώμα. Μετά τον θάνατο, η ανθρώπινη ψυχή θα πάει εκεί που θα επιλέξει.
    Έχω λοιπόν έναν πρακτικό ορισμό της αμαρτίας:
    «Αμαρτία, είναι οποιαδήποτε πράξη, σκέψη ή συναισθηματική κατάσταση η οποία συνδέει έναν άνθρωπο με τον παρόντα αντιληπτό κόσμο και τη νοοτροπία του και φυσικά σε κρατάει μακριά από τη Βασιλεία των Ουρανών»... Αποσαφηνίζω ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία, συνοψίζεται στο ότι τα αγαθά αυτού του κόσμου είναι ο υπέρτατος στόχος και άρα η ανθρώπινη ύπαρξη αρχίζει και τελειώνει στις χαρές που αυτός ο κόσμος προσφέρει».

    Άρα έχουμε και λέμε:
    Γιατί το σεξ είναι αμαρτία; Γιατί η ηδονή που προκαλείται από την σωματική τριβή, είναι αποτέλεσμα βιοχημικών αντιδράσεων του δαιμονικού μας σώματος. Στη συνέχεια, λόγω της αλληλεπίδρασης σώματος και ψυχής, βλάπτετε η ψυχή, και προσκολλάται με αυτόν τον δαιμονικό κόσμο και τη νοοτροπία του.
    Γιατί η λαιμαργία είναι αμαρτία; Γιατί η ηδονή της κατάποσης τροφών (όπως και με το σεξ), είναι αποτέλεσμα βιοχημικών αντιδράσεων του δαιμονικού μας σώματος. Στη συνέχεια, λόγω της αλληλεπίδρασης σώματος και ψυχής μπλα μπλα...
    Γιατί η ματαιοδοξία είναι αμαρτία; Γιατί η ηδονή που προκαλείται από την απόκτηση δόξας, υλικών αγαθών, από τα κολακευτικά σχόλια κτλ, είναι αποτέλεσμα βιοχημικών αντιδράσεων του δαιμονικού μας σώματος. Στη συνέχεια, λόγω της αλληλεπίδρασης σώματος και ψυχής...
    Και το προχωράμε πιο βαθιά. Γιατί η ασπλαχνία είναι αμαρτία; Γιατί είναι η επιτομή της αποθέωσης αυτού του κόσμου! Θέλω τόσο πολύ τα αγαθά του, που δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Με όρους Ναγκ Χαμάντι, έχει ήδη μπει αρκετό σκοτάδι στην ψυχή και δεν βλέπει κανέναν άλλο γύρω της.
    Και πάει λέγοντας...

    Υ.Γ. Και μία extra συμβουλή δώρο. Αν στο άκουσμα περί «διαβολικού κόσμου» και «διαβολικού σώματος» κάποιος ψαρώσει και αντιδράσει, αντικαστήστε με εκφράσεις όπως «πεπτωκός κόσμος», «ξεπεσμένο σώμα» κτλ. Είναι περίπου το ίδιο και ακούγεται καλύτερα!
    Να 'σαι καλά Δημοσθένη, μας έχεις κάνει ξεφτέρια με μεταπτυχιακό! Περιμένουμε το διδακτορικό...
    ΙΧΝ
    Giorgos11
    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ