• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

    Ποιος σου είπε πως το να δίνεις αγάπη είναι δύσκολο;;

    Ο ίδιος ο Χριστός μας έχει πει πως εδώ όλα είναι ψεύτικα και μάταια. Μόνο προβλήματα , άγχος, στεναχώρια. Ποιος είπε όμως οτι επειδή είναι μάταια δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όσο είμαστε εδώ μέσα;; Φυσικά και το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε τα υλικά αυτού του κόσμου. Το θέμα είναι να αλλάξουμε το σκεπτικό μας απέναντί τους. Το κάθε τι υλικό χαλάει και καταστρέφεται κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, όπως και το σώμα όταν η ψυχή φεύγει μέσα απο αυτό και λύνονται τα δεσμά της αλήθειας και του ψέματος.
    Αν είσαι δεμένος με τα ψεύτικα άλλο τόσο ψεύτικα είναι και τα αισθήματά σου για αυτά. Αναγκαστικά τα χρειάζεσαι τα υλικά αγαθά σε αυτόν τον υλικό κόσμο , διότι αυτός που δημιούργησε αυτόν τον κόσμο έκανε πολύ καλή δουλειά για να έφτασε η αθάνατη ψυχή μας να νομίζει πως έχει ανάγκη το κάθε τι ψεύτικο. Χρειαζόμαστε φαγητό, νερό, ρούχα.. Αλλά ποτέ δεν έχουμε όσα πραγματικά χρειαζόμαστε και ζητούμε εκατό διαφορετικά πραγματα για μια απλή ανάγκη.
    Εκτός λοιπόν απο αυτές τις ''ανάγκες'' , εδώ υπάρχουν και εθισμοί. Νομίζεις πως η ψυχή πεινάει, καπνίζει και διψάει καθε δέκα λεπτά;; Όχι φυσικά! Απλά δεν είσαι αρχηγός του σώματός σου και σε κάνει κουμάντο αν δεν το ελέγχεις.. Εδώ είναι μια πολύ δύσκολη μάχη αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα. Να βάλεις δηλαδή ουσιαστικά '' όρια '' στον εαυτό σου σε σωματικό και πνευματικό τομέα. Η άσκηση βοηθάει πολύ γιατί το σώμα ζορίζεται και ζητάει μόνο τα βασικά. Όταν ξεκινήσεις να κουμαντάρεις έστω και λίγο το σώμα σου, έρχεται η ώρα που απτην έλειψη του οποιουδήποτε υλικού ή συναισθηματικού εθισμού έχεις θυμό, νεύρα, υπερευαισθησία. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις σε αυτόν τον κόσμο μέχρι να φύγεις είναι να έχεις σαρκαστική διάθεση, τρέλα, όρεξη για δημιουργία και φυσικά να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που δεν σου δημιουργούν άσχημα συναισθήματα κακίας...
    Κάνε ανθρώπους να γελάσουν, μοιράσου εμπειρίες και μαθήματα ζωής. Ποιος ο λόγος να ντρέπεσαι, αφού οι ιστορίες σου θα μείνουν εδώ πέρα σαν να μην έγιναν ποτέ όταν φύγεις κι ίσως βοηθήσεις και δεκάδες ανθρώπους με τις εμπειρίες σου. Έτσι όπως δεν σε βοήθησε εσένα άνθρωπος. Μοίρασε χαμόγελα, μοίρασε αγάπη , παρηγοριά και οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό σου.. Μην αγάπας το περιτύλιγμα και μην δένεσαι με αυτό. Όλοι διψούν για αγάπη... Όρια και εγωισμοί και φόβοι δεν πρέπει να υπάρχουν στην αγάπη. Ο συνάνθρωπός σου είναι σαν εσένα, μια αθάνατη ψυχή κλεισμένη σε ένα σώμα.
    Όσο κι αν πονάς καθημερινά μην ξεχνάς πως ο πόλεμος δεν γίνεται να μην έχει πόνο και πως έχεις τον Έναν και μοναδικό Αρχηγό στο πλευρό σου..
    ΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    ΜΙΧΑΕΛΑ

    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ