• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

  Έρευνα: Αν δεν αντέχεις να μην διαβάσεις αυτή την πρόταση έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου!

  Σε μια εποχή γεμάτη από κατευθυνόμενα μέσα επικοινωνίας και social media, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υποστεί “πλύση εγκεφάλου”, καθώς ακολουθούμε πιστά ο,τι μας μαθαίνουν και με τον τρόπο που θέλουν.
  Νέα έρευνα αποδεικνύει ,λοιπόν,  ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν  μια την πρόταση χωρίς να κατακλύζονται από την ανάγκη να το διαβάσουν.
  Σύμφωνα με την ψυχολόγο και ειδική στη  δυσλεξία  Lidia Stanton, η  οποία ισχυρίζεται ότι όλοι έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου σε αυτόματο τρόπο διαβάσματος. Όπως λέει η ίδια, τα θέματα από τις ιστορίες που μάθαμε να διαβάζουμε- η διαδικασία διαβάσματος όταν ήμασταν νέοι είναι “μη αναστρέψιμη”.
  Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Leicester  έγραψε στο Q & A ιστοσελίδα Quora: «Οι νευροεπιστήμονες και εμπειρικός ψυχολόγοι αστειευόμενοι είπαν  ότι η ανάγνωση είναι μια μορφή πλύσης εγκεφάλου.
  « Οι εγγράμματοι άνθρωποι χρειάζεται  να κοιτάξουν στην οθόνη για να δουν  τι λέει «Αν έβαζα μια  ή δύο λέξεις μπροστά από τα μάτια σας, θα αισθανόσασταν την ανάγκη να  να το διαβάσετε -ο εγκέφαλό σας το κάνει αυτόματα, πριν να αποφασίσει εάν θα το διαβάσετε ή όχι»
  Για να επεξηγήσει αυτό το σημείο, η Stanton δημοσίευσε τις ακόλουθες λέξεις:’Lucy is going to the park and she is taking the dog for a walk(« Η Lucy πρόκειται να πάει στο πάρκο και παίρνει το σκυλί για μια βόλτα”).
  brainwashed.23
  Προσπαθήστε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να μην διαβάσετε την πρόταση , ενώ κοιτάζοντας αυτό.
  «Ερευνήστε την οπτική εμφάνιση των λέξεων, χωρίς την ανάγνωση τους», λέει η Lidia Stanton .
  Υποθέτοντας ότι είσαι ένας  Άγγλος ομιλητής, είναι πολύ δύσκολο να δεις το κείμενο χωρίς να διαβάσεις τις λέξεις.
  mononews.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ