• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

    Η αλήθεια βρίσκεται έξω από το «μαντρί» – Απόδραση τώρα

    Μεγάλο κακό η ισχυρογνωμοσύνη, η οποία γεννά κλισέ στο μυαλό που εμποδίζουν τον άνθρωπο να κρίνει κάτι ορθά. Στην Ελλάδα η τέχνη των βιαστικών συμπερασμάτων έχει διδαχθεί σε πολλούς και υιοθετείται ειδικά από άτομα που ανήκουν σε πολιτικοιδεολογικά μαντριά, νεολαίες κομμάτων, θρησκευτικούς κλειστούς κύκλους και γενικά από εγκλωβισμένους σε φυσαλίδες που στο τέλος σκάνε.
    Η ισχυρογνωμοσύνη στην συνέχεια οδηγεί στην σκληροκαρδία. Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι επειδή είδαν κάποτε κάποια ψάρια είναι σε θέση να μιλήσουν για ολόκληρο τον ωκεανό. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και δεν χρειάζεται να ψάξουν περαιτέρω. Η στάσιμη αυτή συμπεριφορά οδηγεί στην «ακινησία» της καρδιάς. Όταν σταματάει να δουλεύει ο νους, σταματάει και η καρδιά και απλά χτυπάει ηλεκτρικά για να κινείται το σώμα.
    Επομένως ότι κι αν δει ο «επαΐοντας», όσο σωστό κι αν είναι, όσα επιχειρήματα κι αν του κατατεθούν, θα παραμείνει στα ίδια, αφού τα πάντα ερμηνεύονται βάσει των κλισέ που υπάρχουν «εμφυτευμένα» στο μυαλό του.
    Η σκληροκαρδία με την σειρά της γεννά τον εγωισμό. Τότε είναι πολύ δύσκολο ν' αλλάξει πορεία το πλοίο του καθενός, ενώ το παγόβουνο μένει σταθερό, περιμένοντας το θύμα του.
    Στις μέρες μας τα κλισέ αποτελούν το υπ' αριθμόν ένα εμπόδιο για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και την έξοδο από την κρίση. Δήθεν ευαισθησίες κατακλύζουν πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι αντί ν' αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους να αναζητήσουν την αλήθεια, καθίστανται έρμαια κέντρων προπαγάνδας.
    Η επιλογή ανήκει στον καθένα. Ελευθερία ή μαντρί;

    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ