• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Απριλίου 2016

    Ο τρόπος να νιώθεις την χαλάρωση

    Η ελευθερία είναι στο μυαλό αλλά τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
    Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπλέκεις με ομάδες ανθρώπων, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ανήκεις κάπου με το ζόρι. Χαλάρωσε και δές με τα μάτια της ψυχή σου, τότε θα αρχίσεις να βλέπεις πιό καθαρά τα πράγματα. Σκέψου, σου έκανε ποτέ καλό να έχεις εμμονές και να νιώθεις ότι έχεις την υποχρέωση να πείς ή να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα ώστε να είσαι αρεστός;
    Δεν έχει νόημα να συζητάς παραπάνω από όσο πρέπει και σίγουρα δεν έχει νόημα να ακολουθείς τα 'πρέπει'. Τίποτα δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις με το ζόρι και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει εσένα με το ζόρι. Το πνεύμα είναι ελέυθερο, δεν ξέρει από κανόνες και περιορισμούς, δηλαδή το να βάζει κανείς τον εαυτό του να κάνει πράγματα απλά για να τα κάνει, δεν κάνει καλό. Χαλάρωσε, μην σκέφτεσαι το ίδιο πράγμα συνέχεια και τότε θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πολλά πράγματα που πρίν ούτε καν φανταζόσουν ότι υπάρχουν. Στην τελική σκέψου μία φορά μόνο που ένιωσες την ολοκλήρωση μέσα σου επειδή τήρησες όρια και κανόνες. Δεν είναι δεσμευτικά τα θέματα της ψυχής. Οι ψυχαναγκασμοί σου βάζουν αλυσίδες και τις αλυσίδες τις φτιάχνεις μόνος σου. Ακόμα και οι αμαρτίες τι είναι στην ουσία; Ψυχαναγκασμοί γιατί βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι και νιώθεις ότι πρέπει να τα κάνεις και εσύ ώστε να είσαι εσύ.
    Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι σαρκικές αμαρτίες που επειδή βλέπει ο ένας των άλλο που κάνει σεξ, πιστεύει ότι πρέπει να κάνει και αυτός ώστε να είναι εντάξει και μάλιστα όταν δεν καταφέρνει να βρεί ταίρι τον πιάνουν κόμπλεξ και στεναχώριες. Κάνε ότι θέλεις αν το θέλεις, όχι με το ζόρι αλλά έχε στο μυαλό και τα λόγια του Χριστού αλλά με την έννοια της αλήθειας, όχι με την έννοια της τιμωρίας.
    RelaxMan@
    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ