• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 12 Απριλίου 2016

    Κανονική κοροϊδία....Όσοι ανασφάλιστοι έχουν εισόδημα πάνω από 200 ευρώ, ΔΕΝ δικαιούται ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψης

    Να ξεκινήσουμε με την ξεφτίλα του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, "Στο Κόκκινο" που αναπαράγει άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ με μία περικοπή........που δεν βολεύει την εικόνα της κυβέρνησης και έτσι το Κόκκινο παραπληροφορεί!

    Από ΗΜΕΡΗΣΙΑ...


    ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ βλέποντας το άθλιο κριτήριο του ετήσιου εισοδήματος των 2400 ευρώ, κόβει την πρόταση και συνεχίζει...


    Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «επιλύεται μία θεσμική και λειτουργική εκκρεμότητα και καλύπτονται, πλέον, υγιεινομικά οι ανασφάλιστοι, καθώς και οι πρόσφυγες και μετανάστες».

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις θα καλύπτονται από το Δημόσιο οι εξετάσεις, εργαστηριακές και άλλες, καθώς και η νοσηλεία αυτών των ανθρώπων, αποκλειστικά από δομές του ΠΕΔΥ και τα νοσοκομεία, σε πρώτη φάση, καθώς έγινε ξεκάθαρο ότι προς το παρόν δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε συμβεβλημένους γιατρούς.

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει στη νέα ΚΥΑ, θα παρακάμπτονται οι τριμερείς επιτροπές, ενώ οι έχοντες ανάγκη θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ακόμη κι αν το βιβλιάριο πρόνοιας που έχουν έχει λήξει.

    Όσον αφορά εκείνους που δεν έχουν ΑΜΚΑ, δηλαδή πρόσφυγες και μετανάστες, θα λαμβάνουν μία κάρτα εξάμηνης διάρκειας από τα νοσοκομεία και με αυτή θα έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων και μεταναστών, όπως είναι παιδιά, ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες και άλλοι.
    Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, ήδη, το ΠΕΔΥ καλύπτει εργαστηριακά μόνο το 10% των ασφαλισμένων και απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του για να καλύψει όλο και περισσότερους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας 300.000 άνθρωποι έχουν βιβλιάριο απορίας και το κόστος τους για τον προϋπολογισμό είναι 30 εκατ. ευρώ.

    Τα κριτήρια

    Οι ανασφάλιστοι που «μπαίνουν» κάτω από το δίχτυ προστασίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ, ενώ όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, «τουλάχιστον 170.000 οικογένειες, δηλαδή 400.000 άνθρωποι, εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που τίθενται για όσους εντάσσονται στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης».

    Όπως εξήγησε η κ. Φωτίου, από την 1η Ιανουαρίου 2017, στόχος είναι να μπουν 700.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα με το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ και θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 δήμους της χώρας.

    Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος που αφορά τους ανασφάλιστους, απάντησε ότι, ήδη, έχει διασφαλιστεί ένα κονδύλι επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΟΠΥΥ, ενώ για το 2016 υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση της χρηματοδότησης και στα δημόσια νοσοκομεία.

    Επίσης, τόνισε ότι αυξάνεται η ροή χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και εξήγησε ότι αποδόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια 3,5 δισ. ευρώ και φέτος αυτή η χρηματοδότηση αυξήθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ.

    Στέλνοντας μήνυμα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ο κ. Ξανθός εξήγησε ότι για να περιοριστεί η σπατάλη στη νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη θα υπάρξει επιτήρηση και παρακολούθηση αυτής της δαπάνης ηλεκτρονικά, ενώ παραδέχθηκε ότι σε ένα μέρος από το clow back (επιστροφές) θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η έκπτωση που δίνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα νοσοκομεία.
    Τέλος, αναφερόμενος στις οφειλές και τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, σημείωσε ότι για το 2016 υπάρχει αύξηση στην πρόβλεψη για τις δαπάνες, καθώς το 2015 αυτή ήταν στο 1 δισ. 388 εκατ. ευρώ. Το 2016 υπολογίζεται ότι θα είναι 1 δισ. 634 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε, μετά την αξιολόγηση, προτεραιότητα για το σύστημα υγείας είναι να αποπληρώσει τα χρήματα που οφείλει σε τρίτους. Αυτές οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων προς προμηθευτές αγγίζουν σήμερα τα 3 δισ. ευρώ.

    Πηγή: Ημερησία


    anemosantistasis

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ