• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

    Τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

    Ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει υποστηρίξει τη χώρα όλα τα χρόνια της κρίσης δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει


    Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στον κόσμο του τουρισμού οι πληροφορίες για πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή «τέλους διανυκτέρευσης» ύψους ενός ευρώ ανά «αστέρι» στα καταλύματα της χώρας, καθώς οι επιβαρύνσεις που έχει δεχθεί η βαριά βιομηχανία του τουρισμού το τελευταίο διάστημα απειλούν την ανταγωνιστικότητά του. 

    Σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης εκφράζει την «έντονη διαφωνία» του Συνδέσμου για την επιβολή οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στο τουριστικό προϊόν, αναφέροντας ότι «το συγκεκριμένο τέλος κινείται στη σφαίρα του παραλόγου και αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού, θα σημάνει αυτομάτως την καταστροφή του».

    Ο ίδιος σημειώνει ότι η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και ότι τόσο ο τουριστικός κόσμος όσο και οι τουριστικοί οργανισμοί βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση. Αναφέρει επίσης την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης ΙΧ. «Ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει υποστηρίξει τη χώρα όλα τα χρόνια της κρίσης δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει» καταλήγει.
    bankingnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ