• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 12 Απριλίου 2016

    Διαγωνισμοί για 18.972 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος Μαϊου

    Με 18.972 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
    Από τους διαγωνισμούς που ξεχωρίζουν είναι αυτοί της κοινωφελούς εργασίας για 12.331 άτομα σε δήμους, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
    Ήδη οι πρώτες 413 θέσεις έχουν πάρει προθεσμία και οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Παράλληλα, μέσα στην άνοιξη αναμένεται να γίνουν 690 μόνιμες προσλήψεις για ειδικευμένους γιατρούς, 300 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ και 1.400 προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργούν σαν ΚΕΠ.
    Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα καλυφθούν 3.589 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και 173 θέσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
    Μπαράζ προσλήψεων την άνοιξη
    Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της άνοιξης. Κατά προτεραιότητα, θα προσληφθούν άνεργοι που βρίσκονται εκτός εργασίας για πολλούς μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μακροχρόνια ανεργίας.
    Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, ενεργοποιείται το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα προσληφθούν άμεσα 12.331 άνεργοι για την αντιμετώπιση αναγκών δήμων και κέντρων φιλοξενίας-εγκατάστασης (hotspots) προσφύγων.
    Παράλληλα με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, θα «τρέξουν» τρία σημαντικά πακέτα θέσεων για 690 γιατρούς σε νοσοκομεία, 3.500 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και 1.400 προσλήψεις σε Κέντρα Κοινότητας. Μερίδα στις προσλήψεις έχουν και οι ΔΕΚΟ στις οποίες θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
    Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ θα ενισχυθούν με 36 μόνιμους υπαλλήλους, η ΔΕΗ με 86, η ΑΔΜΗΕ με 76, ο ΟΣΕ με 35 και η ΕΥΔΑΠ με 300 υπαλλήλους. Τέλος, συμβασιούχους θα προσλάβει και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψει τις εποχικές ανάγκες του.
    Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ