• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

    ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ… «ΤΟΛΜΗΣΕ» ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Κάπου η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα και σε λίγο δεν θα μπορούμε να συμμαζέψουμε όχι τα ασυμμάζευτα, αλλά ούτε την ίδια μας την υπόσταση.
    Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η δασκάλα Δάφνη Σταυράκη που εργάζεται στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου έγραψε στο Facebook ένα σχόλιο αναφορικά με το πρόσφατο θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία, υπερασπιζόμενη την αρχική οδηγία των προϊσταμένων της και προσθέτοντας ότι, «Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί».
    Τι ήταν να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο! Έπεσαν επάνω της όλοι οι μειονοτικοί παράγοντες και οι μειονοτικοί βουλευτές και απαίτησαν αμέσως κατά το «δημοκρατικό» παράδειγμα της προσφιλής τους Τουρκίας όπου οι αντιφρονούντες δημοσιογράφοι κλείνονται αμέσως στα μπουντρούμια του Ερντογάν, να αφαιρέσει το σχόλιο της.
    Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων, Ιλτέρ Μέτσο και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που πήγαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του προκειμένου να εκφράσουν την έντονη «ανησυχία» τους για την ανάρτηση της δασκάλας και να ζητήσουν «σεβασμό» στις ευαισθησίες της μειονοτικής κοινωνίας που φυσικά θεώρει την Τουρκία σαν μητέρα πατρίδα, Ana Vatan.
    Το θέμα όμως πήρε μεγαλύτερη έκταση καθώς έγινε καταγγελία στον «φιλέλληνα» υπουργό Παιδείας, κ Φίλη και τώρα αναμένουν την παραδειγματική της τιμωρία.
    Αλήθεια, μήπως δεν ζούμε στην Ελλάδα αλλά στην Άγκυρα, ή καλύτερα στο… Ελλαδιστάν?
    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ