• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 16 Απριλίου 2016

    Σεισμός στην Κρήτη! Τρόμος από τα 4,7 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα!

    Μία ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:10 τα ξημερώματα και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Κρήτη. Επίκεντρο του σεισμού η θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, ενώ ακολούθησαν και άλλες δονήσεις!

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 3 χλμ. νότια της Ιεράπετρας Κρήτης και 379 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας. Αυτό ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη και στο Ηράκλειο. Κάτοικοι της Ιεράπετρας, του Μακρύ Γιαλού του Μύρτους και άλλων περιοχών περιέγραψαν τη στιγμή του σεισμού που ήταν έντονος, λέγοντας ότι τρόμαξαν τόσο πολύ ώστε κρύφτηκαν κάτω από τραπέζια ενώ κάποιοι πετάχτηκαν και έξω από τα σπίτια τους παραμένοντας για πολύ ώρα στο δρόμο!

    Ο εγκέλαδος ξεκίνησε να "χορεύει" την Κρήτη από τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής οπότε και σημειώθηκε σεισμική δόνηση νότια της Ζάκρου με 2,1 ρίχτερ,ακολούθησε άλλη δόνηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανατολικά βορειονατατολικά της Σητείας με 2,5 και στη συνέχεια στις 3:10 σημειώθηκε η μεγάλη δόνηση 4,7 ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας που τρόμαξε όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και τους κατοίκους στο νομό Ηρακλείου.

    Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί μικρότερης έντασης: 
    - 04:54, 3.2 R, 23 χλμ Νότια της Ιεράπετρας
    - 05:26, 3.0 R, 30 χλμ Νότια της Ιεράπετρας
    - 05:51, 2.8 R, 40 χλμ Νότια του Τυμπακίου

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και ekriti.gr
    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ