• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

    Μπαράζ σεισμών μέσα σε 48 ώρες, αμέσως αφού σεισμολόγος προειδοποίησε για «Καταστροφικούς Μεγα-Σεισμούς»

    Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, υπήρξαν πέντε μεγάλοι σεισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, και ένας εξέχων σεισμολόγος έχει δηλώσει ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν «καταστροφικοί μέγα-σεισμοί".
    Στην πραγματικότητα, ο σεισμολόγος Roger Bilham, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο έχει κάνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο με την προειδοποίηση ότι «οι σημερινές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν τουλάχιστον τέσσερις σεισμούς μεγαλύτερους από 8.0 ρίχτερ μέγεθος". Εάν οι προβλέψεις του είναι ακριβής, ο πλανήτης μας θα μπορούσε να είναι στο χείλος ενός κύματος φυσικών καταστροφών κάτι που ποτέ πριν κάποιος από εμάς δεν έχει βιώσει.
    Από τις αρχές του 2016, τη Νότια Ασία έχει πληγεί από έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μεγάλων σεισμών, και αυτό έχει κάνει τους επιστήμονες να ψάχνουν εξήγηση. Σύμφωνα με την Express, οι επιστήμονες λένε ότι σημειώνεται ένας, άνω του μέσου όρου, αριθμός σημαντικών σεισμών, σε όλη την νότια Ασία και τον Ειρηνικό, από την αρχή του έτους.
    Η αυξημένη συχνότητα έχει πυροδοτήσει φόβους, για μια επανάληψη του σεισμού του Νεπάλ του 2015, όταν 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ή για κάτι ακόμα χειρότερο.
    Ο Roger Bilham, σεισμολόγος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δήλωσε: "Οι τρέχουσες συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν τουλάχιστον τέσσερις σεισμούς μεγαλύτερους από 8,0 ρίχτερ σε μέγεθος."
    "Και αν καθυστερήσει, η ενέργεια που θα συσσωρευτεί, κατά τη διάρκεια των αιώνων, προκαλεί πιο καταστροφικούς μέγα-σεισμούς».
    Ένας σεισμός μεγέθους 8,0 ρίχτερ σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή θα ήταν μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Οπότε εάν δούμε τέσσερις τέτοιους, όπως ο Roger Bilham προβλέπει, τότε θα είναι πλήρης και απόλυτος εφιάλτης.
    Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου, ότι ένας σεισμός μεγέθους 8.0 ρίχτερ θα είναι πολλές, πολλές φορές μεγαλύτερος από τους δίδυμους σεισμούς, που έπληξαν την Ιαπωνία νωρίτερα σήμερα κι ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στους οποίους σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις και τραυματίστηκαν άλλοι 19.
    Οι σεισμοί, που έπληξαν το νοτιοδυτικό νησί Κιούσου, ισοπέδωσαν περισσότερα από μια ντουζίνα σπίτια, πυροδότησαν πυρκαγιές και παγίδευσαν πολλά άτομα κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν.
    Την Πέμπτη επίσης ένας σεισμός μεγέθους 6,5 ρίχτερ έπληξε το Βανουάτου, και ένας σεισμός μεγέθους 5,9 συγκλόνισε την νότιες Φιλιππίνες και φυσικά την Τετάρτη ένα τεράστιο μέγεθος 6,9 σεισμός προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Μιανμάρ, στο Μπανγκλαντές
    Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;
    Γιατί η Ασία σείεται ξαφνικά τόσο βίαια;
    Αυτοί οι σεισμοί προοιωνίζουν συμφορές για άλλες περιοχές κατά μήκος του "Δαχτυλιδιού της Φωτιάς", συμπεριλαμβανομένης της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών;
    Όλη αυτή η αναταραχή δεν άρχισε αυτή την εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, από την αρχή του ημερολογιακού έτους υπήρξε μια πολύ ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ασία.
    Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, στις 10 Απριλίου, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν, όταν ένας σεισμός 6,6 ρίχτερ χτύπησε την Καμπούλ με μετασεισμούς στην Ινδία.
    Δύο ημέρες πριν, στις 8 Απριλίου, έγινε ένας σεισμός μεγέθους 4,2 στο Νεπάλ.
    Το Νεπάλ είχε υποστεί ένα μεγαλύτερο σεισμό μεγέθους 5,5 ρίχτερ στις 22 Φεβρουαρίου.
    Ένα μήνα πριν, στις 20 Ιανουαρίου, έγινε ένας σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κίνα, και 16 μέρες νωρίτερα 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας σεισμός 6.7 ρίχτερ χτύπησε το Μανιπούρ στην Ινδία.
    Οι σεισμολόγοι λένε ότι η περιοχή των Ιμαλαΐων έχει καθυστερήσει να δώσει ισχυρότερο, από τον 7,9 ρίχτερ σεισμό του Νεπάλ, που έγινε πέρυσι.
    Οι εμπειρογνώμονες διαχείρισης καταστροφών της Ινδίας από το Υπουργείο Εσωτερικών (MHA), δήλωσαν τον Ιανουάριο, ότι ο σεισμός μεγέθους 8.2 ρίχτερ οφείλεται στην περιοχή των Ιμαλαΐων, που είναι ήδη σε ρήξη.
    Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδίας (NIDM) λέει, ότι η ένταση στα βουνά βόρειο-ανατολικά και η σύγκρουση της τεκτονικής πλάκας των Ιμαλαΐων, με την πλάκα της Ινδο-Βιρμανίας βάζει όλη την περιοχή σε κόκκινο συναγερμό.
    Μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Geoscience, δήλωσε ότι ο σεισμός του Νεπάλ: "Απέτυχε να απελευθερώσει τα κλειδωμένα τμήματα της έντασης κάτω από τα Ιμαλάια και δυτικά της λεκάνης του Κατμαντού λόγω κάποιου επίμονου φράγματος μηχανικής και δομικής προέλευσης."
    Τονίζει ότι οι εντάσεις που βρίσκονται κλειδωμένες σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν να απελευθερωθούν ενδεχομένως προκαλώντας έναν τεράστιο σεισμό.
    Επιπλέον, ας μην ξεχάσουμε όλες τις ηφαιστειακές εκρήξεις που βρίσκονται στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.
    Σύμφωνα με το Volcano Discovery, 38 ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο είναι ενεργά τώρα. Αυτός είναι σίγουρα ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός.
    Αν ο σεισμολόγος Roger Bilham είναι σωστός και αρχίσουμε να βλέπουμε μια σειρά από απόλυτα μαζικούς σεισμούς, τότε θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά η πορεία των παγκόσμιων γεγονότων κυριολεκτικά εν μία νυκτί.
    Ακόμη και ένας μόνο σεισμός μεγέθους 8,0 ρίχτερ, σε μια μεγάλη πόλη στην Ιαπωνία, την Κίνα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να προκαλέσει συντριβή στις παγκόσμιες αγορές και θα σήμαινε δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική ζημία.
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ