• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

    Τι συμβαίνει με τον «πλανήτη Χ»;- Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τον βλέπουν και έχουν και βίντεο για να το αποδείξουν

    Η ανακοίνωση εύρεσης αποδείξεων για την ύπαρξη ενός 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, το φετινό Ιανουάριο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό.

    Αυτό γιατί ο πλανήτης γνωστός και ως πλανήτης Χ,  σχετίζεται από πολλούς με τις μαζικές εξαφανίσεις ζωής από τη Γη, όπως συνέβη με τους δεινόσαυρους. Τα περιστατικά αυτά εξαφάνισης σημειώνονταν ανά περίπου 27 εκατομμύρια έτη, παρουσιάζοντας μια αξιοσημείωτη περιοδικότητα.
    Η θεωρία αυτή που ανέπτυξαν το 1985 οι Daniel Whitmire και John Matese, πρότεινε ότι οι μαζικές εξαφανίσεις στη Γη κάθε 27 εκατ. χρόνια προκαλούνται από πτώσεις κομητών εξαιτίας βαρυτικών ασταθειών που οφείλονταν στην τροχιά ενός μεγάλου πλανητικού σώματος.
    Η ανακάλυψη αυτή έφερε τον Daniel Whitmire και την παλιά εκείνη θεωρία ξανά στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τη θεωρία, καθώς ο «Πλανήτης Χ» περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, σταδιακά αλλάζει η κλίση της τροχιάς του και περνά από μια ζώνη κομητών κάθε 27 εκατ. χρόνια. Οι κομήτες αυτοί εκτοξεύονται προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, προκαλώντας και τις εξαφανίσεις στη Γη.
    Ωστόσο, το κατά πόσον ο θεωρητικός «Πλανήτης Χ» και ο «Πλανήτης 9» (εάν η ύπαρξή του επιβεβαιωθεί) ταυτίζονται, είναι ακόμη ανοιχτό προς συζήτηση.
    Ο καθηγητής Michael E. Brown που βρίσκονταν πίσω από τις αποδείξεις για την ύπαρξη του 9ου πλανήτη, μιλώντας στη Daily Mail, δήλωσε ότι ο «Πλανήτης Εννιά» τον οποία αναζητά, πιθανότατα δεν είναι ο «Πλανήτης Χ» που ήλπιζαν οι Whitmire και Matese.
    «Ενώ αυτή η ιδέα μπορεί ή μπορεί και να μην έχει λογική, δεν έχει στα σίγουρα να κάνει με τον "Πλανήτη Εννιά", ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον Ήλιο και γι’ αυτό χρειάζεται "μόνο" 15.000 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή», δήλωσε ο Brown.
    Άσχετα του πόσο κοντά είναι ή όχι ο άγνωστος αυτός πλανήτης, ή εάν ο πλανήτης 9 ταυτίζεται με τον πλανήτη Χ ή γνωστό και ως Νιμπίρου κάποιοι ισχυρίζονται ότι τον βλέπουν κοντά στον Ήλιο, (υποτίθεται ότι θα έρθει από την πλευρά του Ήλιου και για αυτό δε θα γίνει αντιληπτός άμεσα) και μάλιστα έχουν και βίντεο για να το αποδείξουν. Δείτε μερικά από αυτά.








    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ