• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

    ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΛΚΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…
    Μετά τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, το Μαξίμου επιστρατεύει τις γνωστές πρακτικές που ακολούθησε και το περασμένο καλοκαίρι, της «ηρωικής αντίστασης» απέναντι στους κακούς δανειστές και την απειλή των δήθεν μονομερών ενεργειών.
    Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το ασφαλιστικό με περικοπές στις συντάξεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ και το νέο φορολογικό με την επιβολή νέων έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα αυξάνεται ο φόρος εισοδήματος κατά 1,8 δισ. Όλα αυτά μας δίνουν το πρώτο πακέτο που ζητούν οι δανειστές για μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
    Και όλα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να τα περάσει προσποιούμενη ότι αντιστέκεται ηρωικά στους κακούς δανειστές.
    Έχουμε και λέμε: το Μέγαρο Μαξίμου εγκαταλείπει τη συνηγορία που προσέφερε το ΔΝΤ στο χρέος και μεθοδεύει μια σύγκρουση με ακραία χαρακτηριστικά -αν κριθεί από τη συνεχιζόμενη αξιοποίηση της υποκλοπής- διακινδυνεύοντας να μην υπάρξει αξιολόγηση και να προκύψει η χρεωκοπία ως ξαφνικός θάνατος. Γιατί;
    Κάποιοι υποπτεύονται ότι ο Πρωθυπουργός ενεργεί κατά του ΔΝΤ προς εξυπηρέτηση τρίτων και για την ακρίβεια των Γερμανών. Οι λόγοι δεν είναι ευκρινείς, ίσως ούτε στον ίδιο, αλλά εξηγούν τη στήριξη που του παρέχει αυτή την περίοδο η Άνγκελα Μέρκελ. Άλλοι όμως διακρίνουν ότι απλώς επαναλαμβάνεται ο Ιούλιος του 2015, ελπίζουμε χωρίς Δημοψήφισμα αυτή τη φορά: ο Αλέξης Τσίπρας ντύνεται ξανά Κουταλιανός για να εμφανισθεί εκ νέου ως… θύμα εκβιασμού.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Οποιος παρακολούθησε χθες τη συνέντευξη των υπουργών που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να πίστεψε ότι ο Κατρούγκαλος και ο Τσακαλώτος έγιναν θαυματοποιοί και μάλιστα πρώτης γραμμής.
    Οπως ο Ιησούς στην Τιβεριάδα κατάφερε να ταΐσει το πλήθος με 5 άρτους και 2 ψάρια, έτσι και οι οικονομικοί υπουργοί ισχυρίστηκαν χθες ότι μπορούν να λύσουν το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό κενό με ελαφρύνσεις για τους περισσότερους πολίτες!
    Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση πρόκειται να βρει έσοδα ίσα με το 1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμούν με 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξειδικεύοντας στη συνέχεια τα μέτρα για τις συντάξεις ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το 90% των επικουρικών συντάξεων θα παραμείνουν ανέπαφες ενώ και οι ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των επιτηδευματιών δεν θα αυξηθούν. Με άλλα λόγια θα βρεθούν 1,8 δισ. με μειώσεις στο 10% των επικουρικών και με αυξήσεις εισφορών που θα αγγίζουν μόνο το 20% των επαγγελματιών. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο Κατρούγκαλος το γνωρίζει, αλλά εξαπατά συνειδητά τους πολίτες.
    Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του φορολογικού νομοσχεδίου, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά άλλα 1,8 δισεκατομμύρια, είπε χωρίς να ντρέπεται ότι οι επιβαρύνσεις για την πλειοψηφία των φορολογουμένων θα είναι της τάξης των 60-100 ευρώ ετησίως ενώ θα υπάρχουν ελαφρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Εάν πιστεύει ο κ. Τσακαλώτος ότι μπορεί να βρει 1,8 δισ. φορολογώντας όσους έχουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ ή από τη νέα κλίμακα των ενοικίων, τότε, για να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα εκφραστικά του παραδείγματα, η μάχη της λογικής με τον παραλογισμό μοιάζει με το «ντέρμπι» Μπάγερν Μονάχου-Κωλοπετεινίτσας.
    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση. Αφού χρησιμοποίησε ως όπλο τις υποκλοπές των Wikileaks, το οποίο τελικά τραυμάτισε τη χώρα, τώρα βάζει στην ατζέντα των συζητήσεων στοιχεία που πολύ απλά δεν βγάζουν νόημα. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε πέρυσι και ψάχνει την ηρωική έξοδο με προσφυγή στις κάλπες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ