• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 5 Απριλίου 2016

    ΣΟΚ! Επιστήμονες ανοίγουν εργοστάσιο μαζικών κλωνοποιήσεων βοοειδών, κατοικιδίων και ΑΝΘΡΩΠΩΝ! (vid)

    Οι επιστήμονες στην Κίνα σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα εργοστάσιο μαζικής κλωνοποίησης, μέχρι το τέλος του έτους.
    Το φιλόδοξο και φουτουριστικό εγχείρημα ευελπιστεί στο να παράξει ένα εκατομμύριο αγελάδες κάθε 12 μήνες μέχρι το 2020.
    Όχι μόνο θα κλωνοποιήσουν τα βοοειδή, αλλά το εργοστάσιο, το οποίο θα βρίσκεται στο βόρειο κινεζικό λιμάνι της Τιαντζίν, θα φροντίσει επίσης να καλύψει ειδικότερες ανάγκες, τροποποιώντας γενετικά τόσο τα σκυλιά της αστυνομίας, όσο και τα καθαρόαιμα αλόγα κούρσας.
    22-504683
    Είναι μέρος ενός σχεδίου 21 εκατομμυρίων δολαρίων, που υποστηρίζεται από την ομάδα Boyalife σε συνεργασία με την νοτιοκορεάτικο ίδρυμα βιοτεχνολογίας Sooam Biotech Research Foundation.
    O Ζου Ζιάοτσουν, Διευθύνων Σύμβουλος της Boyalife, δήλωσε: «Τα πάντα στο σούπερ μάρκετ φαίνονται όμορφα – είναι σχεδόν όλα τους λαμπερά, έχουν καλή εμφάνιση, και ομοιόμορφα σχήματα. Για τα ζώα, δεν ήμασταν σε θέση να κάνουμε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Αλλά με το εργοστάσιο κλωνοποίησης, επιλέγουμε να το κάνουμε τώρα. Η τεχνολογία βρίσκεται ήδη εκεί. Αν αυτό επιτρέπεται, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες εταιρείες που να είναι πιο προηγμένες τεχνολογικά από την Boyalife».
    adult-stem-cell-cloning-670-1
    Και ενώ εγείρονται ηθικά ερωτήματα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει τονίσει ότι «το κρέας και το γάλα από αγελάδα, γουρούνι, και οι κλώνοι αιγών και των απογόνων των τυχόν κλωνοποιημένων ζώων είναι εξίσου ασφαλή με τα τρόφιμα που τρώμε κάθε μέρα.»
    Προσωρινά δεν υπάρχουν σχέδια σε εξέλιξη για την κλωνοποίηση και την παραγωγή… ανθρώπων σε μια προσπάθεια για την εξάλειψη διάφορων νοσημάτων, αλλά ο Ζιάοτσουν είπε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν οι άνθρωποι γίνουν πιο… ανοιχτόμυαλοι και αποδεχτούν τη συγκεκριμένη ιδέα.
    «Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα παιδί τώρα, είναι να αποτελείται κατά το ήμισυ από τον μπαμπά του και κατά το υπόλοιπο μισό τη μαμά του. Ίσως στο μέλλον να έχετε τρεις επιλογές. Είτε το 50-50, είτε να αποτελείται αποκλειστικά από τη μητέρα (δηλαδή 100%), ή αποκλειστικά από τον πατέρα. Θέλουμε το κοινό να δει ότι η κλωνοποίηση δεν είναι πραγματικά κάτι τρελό, ότι οι επιστήμονες δεν είναι παράξενοι άνθρωποι, ντυμένοι με εργαστηριακές ρόμπες, που κρύβονται πίσω από μια σφραγισμένη πόρτα, πραγματοποιώντας περίεργα πειράματα».
    44-504685
    Μέσα στο εργοστάσιο θα περικλείεται ένα εργαστήριο 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα κέντρο των ζώων και μια τράπεζα γονιδίων. Αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση της Κίνας για κρέας, που αναμένεται να αυξηθεί κατά ακόμη 2,2 εκατομμύρια τόνους κατά την επόμενη δεκαετία, παρόλο που τα πέντε τελευταία χρόνια το ποσοστό παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 25%.
    Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του εργοστασίου δεν σταματάνε εκεί, καθώς ελπίζουν ότι στο μέλλον θα ξεκινήσουν την κλωνοποίηση ανθρώπων, αλλά και να «επαναφέρουν στη ζωή» μέσω της κλωνοποίησης ακόμα και αποθανόντα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους.
    Η ανθρώπινη κλωνοποίηση υπάρχει ήδη στη ζωή μας. Δείτε το βίντεο με το κλωνοποιημένο αυτί του Βαν Γκογκ, ως έκθεμα στην Νέα Υόρκη…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ