• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

    Θα «ζωντανέψουν» τους δεινόσαυρους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια [Βίντεο]

    Ο διάσημος παλαιοντολόγος Jack Horner ο οποίος ήταν έμπνευση για τις ταινίες Jurassic παρκ ηγείται μίας γενετικής έρευνας που θα μπορούσε να ζωντανέψει τους δεινόσαυρους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
    Ενώ ο Δρ Jack Horner, ο οποίος έχει γνωμοδοτήσει και για τις τέσσερις ταινίες Jurassic πίστευε ότι αρχικά το κλειδί για να δημιουργήσει εκ νέου τα προϊστορικά πλάσματα ήταν η συνεργασία με αρχαία DNA, μία νέα μελέτη έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.
    Αντ ‘αυτού, μια ομάδα επιστημόνων στο Harvard και Yale έχουν στρέψει τις έρευνές τους στο σύγχρονο κοτόπουλο. «Φυσικά, τα πουλιά είναι δεινόσαυροι,» είπε ο Jack Horner στο περιοδικό People. «Γι ‘αυτό ακριβώς πρέπει να τα διορθώσουμε, έτσι ώστε να μοιάζουν περισσότερο σαν ένα δεινόσαυρο».
    Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την εξέλιξη, η ομάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς τη μετάλλαξή των κοτόπουλων πολύ πίσω στα πλάσματα από τα οποία κατάγονται. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ επιχείρησαν ένα παρόμοιο πείραμα πρόσφατα με την εισαγωγή των γονιδίων από ένα μαλλιαρό μαμούθ σε ελέφαντες, προκειμένου να αναδημιουργήσουν τα εξαφανισθέντα θηρία.
    Εάν οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δεινοσαύρων και των πουλιών είναι οι ουρές, τα χέρια, και το στόμα τους, ο Horner και η ομάδα έχει ήδη γυρίσει ορισμένους γενετικούς διακόπτες σε έμβρυα κοτόπουλου για να αντιστρέψει το μηχανικό ράμφος ενός πουλιού να μοιάζει με έναν δεινόσαυρο.
    «Στην πραγματικότητα, τα φτερά και τα χέρια δεν είναι τόσο δύσκολα», είπε ο Horner, προσθέτοντας ότι ο «Chickensoraus» – όπως ο ίδιος αποκαλεί τη δημιουργία – είναι σε καλό δρόμο για να γίνει πραγματικότητα. «Η ουρά είναι το μεγαλύτερο έργο. Αλλά από την άλλη πλευρά, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποια πράγματα που να ελπίσουμε ότι δεν θα πάρουν πάρα πολύ καιρό.
    Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την συζήτηση του εγχειρήματος, μεταξύ και άλλων θεμάτων:
    Αναστάσιος Ντίνος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ