• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Απριλίου 2016

    Ο συναγερμός του εγωισμού κι η απενεργοποίησή του.

    Όλη μας η ζωή σ'αυτόν τον πλανήτη περιτριγυρίζεται απο ανθρώπους. Η κάθε μέρα, η κάθε στιγμή, η κάθε συζήτηση, ο κάθε τσακωμός, η κάθε παρεξήγηση. Πάντα όμως, αργά ή γρήγορα, όσο και να πληγωθήκαμε, έρχεται η στιγμή που κάτι μας ''τρώει''. Κι αυτό το ''κάτι'' πρέπει κάθε φορά να καθόμαστε να ψάχνουμε τι σημαίνει.
    Είναι κάτι σαν συναγερμός, πως κάτι έγινε λάθος. Όταν τσακωθούμε ή παρεξηγηθούμε με ανθρώπους βγαίνει ένας άλλος εαυτός. Εγωισμός, ψεύτικη αξιοπρέπεια και ανωτερότητα. Φυσικά και πρέπει να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας, αλλά όταν ο άλλος μιλάει με επιθετική κακία πρέπει να συνειδητοποιούμε πως είναι υποκινούμενος απο δαίμονικά συναισθήματα. Σας φαίνεται τρελό;;; Για σκεφτείτε το... Γιατί όταν τσακωνόμαστε, μας λένε ή τους λέμε πράγματα που έχουν σκοπό να πονέσουν τα βάθη της ψυχής ;; Ο ένας πονάει τον άλλον για ανούσιους λόγους. Μα ας ανοίξουμε την καρδιά και το μυαλό μας την ώρα που χτυπάει αυτός ο συναγερμός κι ας πούμε έστω και με το ζόρι στον εαυτό μας:
    '' Ποιος είμαι εγώ που θα έχω απαιτήσεις απο ανθρώπους με ελεύθερη βούληση; Εγώ πως κάνω και λέω ότι θέλω αλλά πιέζω τους άλλους και περιμένω να μου δίνουν συγκεκριμένα πράγματα επειδή εγώ διάλεξα να τα δίνω;; Με έβαλε κανείς με το ζόρι να τα δώσω ή το αποφάσισα εγω;; Είπε κανείς πως θα τα πάρω πίσω σαν αντάλλαγμα;;''
    Πολλά περνάει ένας άνθρωπος.. Μοναξιά, απογοήτευση, θυμό, εκδικητικά ένστικτα, αγανάκτηση. Είτε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είτε τα θετικά, προέρχονται απο ανθρώπους.. Και φυσικά κι απο εσένα γιατί είσαι ένας μαθητευόμενος άνθρωπος που παίρνεις ακόμα μαθήματα και κάνεις λάθη μέχρι να μάθεις και να δώσεις εξετάσεις. Βάλτε αυτά τα άσχημα συναισθήματα σε μια ψυχή και θα γεμίσει σκότος και δυστυχία μόνο στην ιδέα. Όπως μας πονάνε οι άνθρωποι, τους πονάμε κι εμείς και πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε, γιατί δεν τους δίνουμε αυτό που θέλουν. Τρίξε τα δόντια σου κι άσε τον ''συναγερμό'' να χτυπάει. Κι αντί να τρέχεις να κλείνεις τον γενικό του ρεύματος κάθε λίγο και λιγάκι για να μην τον ακούς, κάτσε και βρες τον σωστό ''κωδικό'' για να κλείσει μια και καλή. Γιατί αν δεν μάθεις τον κωδικό θα χτυπάει ξανά και ξανά.
    Αν παρατηρήσετε, όταν κάτι μας ''τρώει'' κάποιες φορές μας έρχεται στο μυαλό κάποιο άτομο και κάποιος διάλογος. Έχετε λοιπόν τον πρώτο αριθμό του ''κωδικού'' για τον ''συναγερμό''. Κι αυτόν τον αριθμό τον δίνει ο Θεός μάζι με τους υπόλοιπους αριθμούς του κωδικού και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τους βάλεις στην σωστή σειρά. Θα πεις '' Ώχου μωρέ! Θα κάτσω να ασχοληθώ με αυτό;;''.. Μεγάλο λάθος.. Θα σε βασανίζει για πάντα. Πάρε ένα χαρτί όταν νιώσεις έτσι και ζήτα απο τον Θεό ,''Θεέ μου φώτισέ με να κάνω το σωστό''. Δεν φαντάζεσαι τι θα γράψεις σε αυτό το χαρτί, το μέιλ, το μήνυμα ή και προφορικά στο άτομο που είτε τσακωθήκες είτε παρεξηγηθήκες. Ο Θεός θα εξαφανίσει τον εγωισμό σου και θα αφήσει να μιλήσει η ψυχή απαλύνοντας τον πόνο και την απογοήτευση. Θα σου δώσει θάρρος να ζητήσεις συγνώμη για πράγματα που ποτέ δεν περιμένες πως θα ζητήσεις γιατί πίστευες τότε πως εσύ έχεις δίκιο. Μπορεί και να είχες. Αλλά μην ξεχνάς πως αφού δεν θες να σου βάζουν όρια οι άνθρωποι στα ''πιστεύω'' σου και στα ''θέλω'' σου, μην τους βάζεις ούτε εσύ. Πάρε την ευθύνη της δικής σου ζωής κι όταν κάτι σου κάνει πραγματικά κακό πες αντίο και φύγε. Κράτα την ουσία και αγάπησε. Έχε αυτογνωσία και δοκίμασε να ''βγαίνεις'' απ' την θέση σου και να κοιτάς σαν άγνωστος θεατής και θα δεις τα λάθη σου.
    Ο Θεός σου δίνει αγάπη, υπομονή, δύναμη, χαρά. Βαλ'τα αυτά σε μια ψυχή και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ολοκληρό. Όταν θες να μάθεις το λάθος που έκανες θα δεις πως θα υπάρξει κάτι σαν φλας μπακ μπροστά απο τα μάτια σου. Θα θυμηθείς τι έκανες λάθος, αλλά θα το δεχτείς;; Αναλόγα με την απόφασή σου θα υπάρξει και το πόρισμα του αν είσαι υποκινούμενος απο τον Θεό ή απο τον διάβολο. Υποκινούμενος απο τον Θεό είναι εκείνος που ζητάει συγχώρεση με αληθινή μετάνοια και που συγχωρεί τα παραπτώματα των άλλων. Απο όποιον ζητήσεις και δώσεις συγχώρεση και δεν την δεχτεί, ασ'τον.. Είναι τυφλωμένος απο δαιμονικό εγωισμό. Εσύ ένα πράγμα κανόνισε και ρίσκαρε.
    Συγχώρεσε και έχε αυτογνωσία του εγωισμού, του πόνου και της ελπίδας σου σε ανθρώπους. Αγάπησε και νιώσε την ζεστή καρδιά σου όταν κάνεις κάτι σωστό και σχεδόν όλες τις φορές θα δεις πως αυτό το σωστό κι αληθινό που θα κάνεις εσύ, θα το κάνει κι ο άλλος. Τους σπας τον εγωισμό και τους ζεσταίνεις την καρδιά και γίνεσαι κι εσύ το μέσον για να κάνουν το ίδιο κι αυτοί σε άλλους. Έτσι αλλάζει ο κόσμος. Απο Εσένα.. Γιατί μέσω εσένα, ο Θεός κάνει θαύματα έχοντάς σου εμπιστοσύνη.Έχε Του κι εσύ εμπιστοσυνη λοιπόν και κάθε μέρα ζήτα Του να οδηγεί το κάθε σου βήμα και σε κάθε ''συναγερμό'' να σου δίνει τους αριθμούς του ''κωδικού'' για να τον κλείσεις... Γιατί στο κάτω κάτω αν δεν κλείσεις τον συναγερμό ενοχλούνται κι αλλοι και όλα γίνονται χειρότερα.
    Ματθ. 6,12 καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν·
    Ο Χριστός λέει στην προσευχή που μας έδωσε λοιπόν, να συγχωρεσει ο Θεός τα παραπτώματά μας όπως κι εμείς συγχωρούμε τα παραπτώματα των άλλων... Συγχωρούμε λοιπόν τους άλλους έτσι όπως ζητούμε απο Αυτόν να μας συγχωρήσει;;;
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    ΜΙΧΑΕΛΑ
    Ό
    'ΟΌ
    Ό
    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ