• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Απριλίου 2016

    ΣΤΗΝ… ΠΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!!

    Στην πυρά οι νέοι συνταξιούχοι
    Με υποχωρήσεις της τελευταίας στιγµής προσπαθεί η κυβέρνηση να κλείσει το µέτωπο του ασφαλιστικού, προσφέροντας θυσία στον βωµό της αξιολόγησης τις µελλοντικές κύριες
    συντάξεις µε µειώσεις έως και 30%, τις επικουρικές συντάξεις µε µειώσεις έως και 40% για µεικτά ποσά άνω των 1.300 ευρώ, αλλά και τις συντάξεις χηρείας µε την επιβολή ορίου
    ηλικίας. Η Realnews αποκαλύπτει τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που πρότεινε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, µετά τις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών.

    Είναι ενδεικτικό ότι για εργαζόµενο µε 39 έτη ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του σε σχέση µε τον µισθό του θα φτάνει µόλις το 40,75% !
    Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, η κυβέρνηση θα προτείνει να κοπούν επιπλέον κατά 110 εκατ. ευρώ, συνολικά κατά 300 εκατ. ευρώ, και να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά µία µονάδα. Το ∆ΝΤ εξακολουθεί να µην αποδέχεται αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Σχετικά µε τις συντάξεις χηρείας, οι δικαιούχοι ασφαλισµένοι θα πρέπει να έχουν συµπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, σε διαφορετική περίπτωση θα λαµβάνουν σύνταξη µόνο για τρία χρόνια.
    Ταυτόχρονα, το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο ανοίγει και το µέτωπο των εργασιακών, ζητώντας έγγραφη δέσµευση για την υιοθέτηση µέτρων που θα προωθούν περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, επιµένοντας σε απελευθέρωση των οµαδικών απολύσεων, παρά το γεγονός ότι το ζήτηµα αυτό αφορά την επόµενη αξιολόγηση.
    Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνείται να δεσµευτεί, αναφέροντας εγγράφως ότι η επανεξέταση της νοµοθεσίας θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το πόρισµα της 9µελούς Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων και οι όποιες αλλαγές θα θεσµοθετηθούν τον ερχόµενο Σεπτέµβριο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ