• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Απριλίου 2016

    Ντροπή σας ρε ξεφτίλες: Πέταξαν στον δρόμο ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων στο Ψυχικό γιατί δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

    Κατασχετήριο της πρώτης κατοικίας έφτασε σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ψυχικό αφού δεν είχε να πληρώσουν το ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο προέκυψε από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.


    Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, το οποίο έλαβε κατασχετήριο κατοικίας αφού αδυνατούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ.

    Το σπίτι, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και μόνο ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

    Ακόμη και όταν ο σύζυγος κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις για το διακανονισμό του χρέους, αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!

    Παρά τις προσπάθειες πώλησης, η κατοικία παρέμεινε στην κατοχή τους ενώ αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η αποχή των δικηγόρων.


    athensmagazine.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ