• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

    ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!!!

    «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)

    Στην πραγματικότητα βέβαια το πολίτευμα μας είναι ο κοινοβουλευτισμός (ή καλύτερα κυνοβολευτισμός) ο οποίος καπηλεύεται τη λέξη δημοκρατία και αυτό γιατί το κοινοβούλιο ουδέποτε δεν φρόντισε το κράτος του δήμου αλλά τα συμφέροντα των χρηματοδοτών και υποστηρικτών του και άρα είναι τιμοκρατική ολιγαρχία.
    Ποιο είναι όμως το πραγματικό πρόβλημα και η ανυπέρβλητη δυσκολία στην εφαρμογή της πραγματικής δημοκρατίας?
    Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτό το πολίτευμα εξαρτάτε από αλλοπρόσαλλες, ανεύθυνες και συναισθηματικά φορτισμένες αποφάσεις ενός όχλου ο οποίος άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ. Δεν μιλάμε για έναν λαό/έθνος ο οποίος έχει επίγνωση της δύναμης και των ονείρων του αλλά για μια μάζα από αγελαία άτομα που νομίζουν (κακώς) ότι είναι ελεύθερα, άρα για ένα τυπικό όχλο που κάνει ότι κάνουν και τα άλλα ζώα της αγέλης τους!
    Τα αίτια της ελαφρόμυαλης προσέγγισης της πολιτικής, της ζωής και εν πολλοίς της ίδιας της πραγματικότητας και η ανικανότητα να σκεφτούν τις επιπτώσεις των πράξεων τους (ακόμα και για τα ίδια τα τομάρια τους) πηγάζουν από την προσεκτικά εγκατεστημένη ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ και την ΛΟΒΟΤΟΜΗ που έχουν υποστεί από την παιδική τους ηλικία. Αν προσθέσουμε σε αυτά την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ/ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΥΛΙΣΤΙΚΗ προσέγγιση της ζωής (ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας) οι οποίες επίσης καλλιεργούνται έντεχνα από τα ΜΜΕ (τα πρότυπα που περνάνε τα ΜΜΕ είναι οι κουφιοκέφαλοι, ψεύτες, ηλίθιοι, πόρνες και αδερφές!).


    Μην απορείτε λοιπόν για την κατάντια της δημοκρατίας μας, όπως και κάθε άλλης δημοκρατίας, γιατί ο βάκυλος της καταστροφής φέρεται μέσα της και είναι μαθηματικά βέβαιος ότι οδηγεί σε παρακμή των ηθών, οικονομική κατάρρευση και πολέμους για την αναστροφή της καταστροφής. Και φτου και από την αρχή!


    hellasforce.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ