• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

    Le Monde: Το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη γέννησαν μετά από επώδυνο τοκετό τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος


    Ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της απόλυτης ασφυξίας η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ συμφώνησαν τελικά τους τρόπους για να μειωθεί σημαντικά το ελληνικό χρέος και να εκταμιευθεί η πολυαναμενόμενη δόση, γράφει η έγκριτη εφημερίδα Le Monde.
    Μετά από 13 ώρες συνεδρίασης οι υπουργοί Οικονομικών των 17 της ευρωζώνης συμφώνησαν τελικά με το ΔΝΤ ώστε το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020, παρότι το ΔΝΤ επέμενε ως την τελευταία στιγμή για μείωση στο 120%, αναφέρει η εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για «επώδυνο τοκετό».
    «Η συμφωνία για το χρέος επιτρέπει την εκταμίευση της δόσης την οποία η Ελλάδα περίμενε με αγωνία αφού σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα καταδικαζόταν σε πτώχευση άμεσα. Από την Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε με πολλούς ευρωπαίους ηγέτες πιέζοντας για μια λύση, έδειξε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να εκταμιεύσουν μια συνολική δόση 43,7 δισ. ευρώ, η οποία είχε μπλοκαριστεί εδώ και εβδομάδες. Η πρώτη δόση των 34 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 13 Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα θα δοθούν σε τρεις δόσεις κατά τη διάρκεια του πρου τριμήνου του 2013». γράφει η Le Monde.
    Tα ασιατικά χρηματιστήρια, η αγορά πετρελαίου και το ευρώ σημείωναν μικρή άνοδο το πρωί της Τρίτης στην Ασία, ανακουφισμένα από την λήψη απόφασης στις Βρυξέλλες.


    iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ