• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

    Βίντεο ΣΟΚ: Δείτε πώς φτιάχνονται οι μπότες Ugg

    Τις τραγικές και απίστευτης σκληρότητας συνθήκες στα εκδοροσφαγεία της Κίνας καταγγέλλει η Ηumane Society.

    Η οργάνωση φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται οι γνωστές σε όλους μπότες Ugg, αποκαλύπτοντας  θανατώσεις ζώων, και ιδιαίτερα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία.

    Σύμφωνα με την  οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες Ugg, ενώ την ίδια στιγμή  στους πελάτες τους  δηλώνουν ότι οι μπότες είναι φτιαγμένες από μαλλί προβάτων.
    Σύμφωνα με άλλες πηγές, το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και μιας απομίμησης, της μπότας Mugg. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς: η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή.
    Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.






    http://www.newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ