• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

    Τρόμος στη Σερβία: Το βαμπίρ Σάβα Σαβάνοβιτς έχει βγει στη γύρα

    Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Μπάγινα Μπάστα στη δυτική Σερβία ήταν σαφές στην προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία που εξέδωσε: το βαμπίρ Σάβα Σαβάνοβιτς κυκλοφορεί ελεύθερο στην περιοχή.

    Η επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών εκδόθηκε όταν κατέρρευσε ο παλιός νερόμυλος, για τον οποίο λέγεται ότι ήταν η κατοικία του πιο διάσημου βαμπίρ της Σερβίας, του Σάβα Σαβάνοβιτς.
    Σύμφωνα με το θρύλο, ο Σάβα Σαβάνοβιτς ζούσε στον μύλο αυτό, στις όχθες του ποταμού Rogacica και ρούφαγε το αίμα από όποιον πήγαινε στο μύλο για να αλέσει στάρι.
    Ο παλιός νερόμυλος πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Γιάγκοντιτς, όμως τον άφησαν να ερειπωθεί γιατί τρομοκρατούνταν μόνο στη σκέψη να τον πλησιάσουν. Πίστευαν ότι οι εργασίες συντήρησης θα ξυπνούσαν το βαμπίρ. Έτσι, ο μύλος κατέρρευσε.
    Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι ο Σάβα Σαβάνοβιτς είχε ξυπνήσει και κυκλοφορούσε ξανά στην περιοχή.
    Ο δήμαρχος Miodrag Vujetic παραδέχτηκε: «Οι άνθρωποι ανησυχούν, όλοι ξέρουν το θρύλο του βαμπίρ και η σκέψη ότι τώρα ψάχνει για νέα κατοικία και πιθανά θύματα μας έχει τρομοκρατήσει. Είμαστε όλοι φοβισμένοι».
    Ως συνέπεια του ομαδικού φόβου αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις σκόρδου στην περιοχή.


    www.newsbomb.gr

    1 σχόλιο:

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ