• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

    Η Γερμανική Βουλή ενέκρινε το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

    Εγκρίθηκε το ελληνικό πακέτο από τη γερμανική Βουλή

    Oι γερμανοί  βουλευτές ενέκριναν την λύση που αποφασίστηκε στο Eurogroup της Τρίτης σχετικά με το ελληνικό χρέος που αποσκοπεί στην μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της ως το 2020.
    Η ψηφοφορία είχε θεωρηθεί σημαντική δοκιμασία για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον έλεγχό της επί της κεντροδεξιάς συμμαχίας της ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013.
    Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι, υποστήριξαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την Μέρκελ. Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα οι 473 ψήφισαν υπέρ, 100 κατά και 11 απείχαν.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «σήμερα πρέπει η Γερμανική βουλή να αποφασίσει για τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος».

    Μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης, προειδοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το πρόσθετο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση της νέας βοήθειας.
    Είπε επίσης πως οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με άλλο ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δημιουργούν λάθος κίνητρα.
    «Δεν μπορεί να προβλεφτεί ακόμα ο όγκος του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους», τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σημείωσε ότι αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες επιτυχίεςθα χρειαστεί όμως πολύς καιρός για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα.
    «Δεν μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από παραλήψεις δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε. «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ» είπε χαρακτηριστικά.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ