• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

    Θα φάμε με χρυσά κουτάλια.


    Τα κατοχικά ΜΜΕ τρελαίνουν το λαό με κατασταλτική προπαγάνδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 44 δις ευρώ (που θα δοθούν ως νέο δάνειο στη χώρα μας) θα πέσουν στην ελληνική αγορά και θα ανασάνουμε από την ασφυξία ρευστότητας που μας σκοτώνει όλους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
    Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Τα 44 δις στην ουσία θα ενισχύσουν την άρχουσα τάξη και θα ικανοποιήσουν τους δανειστές. Συγκεκριμένα, από την πρώτη δόση των 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου (εφόσον επιτύχει η επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δις ευρώ), τα 24 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 4 δισ. ευρώ στην αποπληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων και περίπου 5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν το πρωτογενές έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα υπόλοιπα λιγότερα από 2 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αν και για φέτος είχε προϋπολογιστεί να πληρωθούν οφειλές ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
    Οι υπόλοιπες οφειλές θα πρέπει να εξοφληθούν από τα 9,3 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013 και εφ’ όσον βέβαια καλυφθούν οι υπόλοιπες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και φυσικά εφόσον προχωρά κανονικά το πρόγραμμα προσαρμογής (φόροι, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, μειώσεις αμοιβών κ.λ.π.).
    Όπως βλέπετε, θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια.
    Αυτό που βλέπουμε εμείς, είναι ότι από τώρα πάμε γι’ άλλες δόσεις.
    Να είναι καλά η προπαγάνδα της ύπνωσης.



    pantastaisia.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ