• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

    Τα Μνημόνια Παράγονται και Συσκευάζονται στην Ε.Ε. για λογαριασμό της Τρόικας-Γερμανίας

    Η κρίση σήμερα καθοδήγησε όλο και περισσότερους από εμάς όταν καταναλώνουμε τα προς το ζην της εξαθλιωμένης καθημερινότητας μας, να αγοράζουμε ότι είναι ελληνικό, οικονομικό και παράγεται από ελληνικές επιχειρήσεις ή προϊόντα no name που παράγονται και συσκευάζονται για λογαριασμό
    μεγάλων -ελληνικών- αλυσίδων Σουπερ Μάρκετ.
    Πριν τρία χρόνια, όταν δεν είχε γίνει ακόμη αντιληπτή η επερχόμενη κρίση από την μέση ελληνική σκέψη στα πλαίσια του τρόπου ζωής και της πλύσης εγκεφάλου που είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τριάντα χρόνια -στοχευμένα- δεν έδινε σημασία κανένας νεοέλληνας τι αγόραζε, τι κατανάλωνε και που έχει παραχθεί και συσκευασθεί το εκάστοτε προϊόν, απλά ακολουθούσε τυφλά τον ελιτίστικο τρόπο ζωής όπως αυτός είχε διαμορφωθεί!
    Όχι τόσο, γιατί δεν είχαμε επαρκή εγχώρια παραγωγή, όσο γιατί παρείχαμε παντός είδους υπηρεσίες με τις όποιες στρεβλώσεις ,ανομίες και με τις προδιαγραφές-επιταγές της Ε.Ε. που νομοθετούσε και προωθούσε με εύσχημο τρόπο τα δικά της προϊόντα που ήταν σε υπερεπάρκεια……και αναζητούσαν εν δυνάμει καταναλωτές. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πόσοι από εμάς έχουν ή είχαν αντιληφθεί ή προβληματιστεί με το αναγραφέν “παράγεται και συσκευάζεται στην Ε. Ε για λογαριασμό της Χ εταιρείας διανομής” πρωτίστως πολυεθνικών εταιρειών, στις συσκευασίες των εισαγόμενων προϊόντων που καταναλώνουμε.
    Δεν διερωτώμαι τόσο, για την ποιότητα και το αποτέλεσμα της παραπάνω σήμανσης στα καταναλωτικά αγαθά, όσο για κάτι ποιο σκεπτικιστικό και πιστεύω σταδιακά ρεαλιστικό, πως κατάφερε μελετημένα η Γερμανία μετά από δυο χαμένους πολέμους, το ολοκληρωτικό καθεστώς του Χίτλερ, το Γερμανικό Θαύμα και την Επανένωση της με την Ανατολική Γερμανία να παράγει και να συσκευάσει στην Ε.Ε για λογαριασμό της, την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του ενιαίου νομίσματος (στα πρότυπα του γερμανικού μάρκου) με την συναίνεση και των υπόλοιπων Βορειοευρωπαίων φθάνοντας σήμερα στην σταδιακή οικονομική υποδούλωση των P.I.Ι.G.S (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) με δανεικά και οικονομική εξάρτηση με την πανάκεια λογική να είσαι στην Ευρωζώνη….με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
    Σύμφωνα λοιπόν, με τις τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης των παραπάνω ευρωπαϊκών οικονομιών (βλ. Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης) και συγκεκριμένα:
    • Η τεχνική της διασκέδασης
    • Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
    • Η τεχνική της υποβάθμισης
    • Η στρατηγική της αναβολής
    • Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά 
    • Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
    • Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
    • Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
    • Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
    • Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
    Φτάσαμε στο σήμερα να πανηγυρίζουμε γιατί παραμένουμε στο ευρώ €, το οποίο είναι αναντίστοιχο με τις καθημερινές πραγματικές ανάγκες της επιβίωσης του εκάστοτε νοικοκυριού. Λησμονάμε, όμως ότι με την ένταξη μας στο € έγινε η πρώτη ουσιαστική αφαίρεση εισοδήματος (θυμίζω 340,75δρχ=1€) με τις όποιες ανάγωγες στην ιδιωτική κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών, την αποταμίευση, την επένδυση και των κοινωνικών ανισοτήτων και αντιθέσεων των κοινωνικών ομάδων της συγκεκριμένης οικονομικής περιόδου.
    Πως είναι δυνατόν, να πανηγυρίζουμε πριν από δυο χρόνια την έλευση του Δ.Ν.Τ και συγκεκριμένα ο τότε Πρωθυπουργός να διαλαλεί με έπαρση, στην επιχειρηματολογία του, ότι είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Ελλάδος και στα παγκόσμια χρονικά ο υπέρογκος Δανεισμός μας! Παράχθηκε και συσκευάστηκε στην Ε.Ε για λογαριασμό της Τρόικας και τα συμφέροντα της Γερμανίας .με αποκλειστικό στόχο και σκοπό μέσω της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης να διαμορφωθεί ένας ιδιότυπος Δούρειος Ίππος για την εγκαθίδρυση του Ευρωπαϊκού Ολοκληρωτισμού.
    Η πολιτική πενία της χώρας μας εδώ και χρόνια την έκανε βορά στα σχέδια των εμπνευστών της Ε.Ε που πίσω από το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “Ενωμένοι στην πολυμορφία” το 2000. “προσπάθησαν” να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ευημερία, αποκομίζοντας ταυτόχρονα οφέλη από τον πολιτιστικό και γεωπολιτικό πλούτο, τις παραδόσεις και τις γλώσσες της Ευρώπης.
    Είναι εμφανές λοιπόν ότι, η Ελλάδα έχει από δεκαετίες τώρα, ένα τεράστιο έλλειμμα Διακυβέρνησης, το οποίο δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της εκάστοτε ηγετικής της ομάδας. Δυστυχώς όμως, εδώ ακριβώς αποτυγχάνει διαχρονικά η χώρα μας η οποία, κατά τα φαινόμενα, δεν διαθέτει έναν ικανό και επαρκή κρατικό μηχανισμό με ευλαβική εθνική συνέχεια και πολιτική ενόραση. Γεγονός που μας οδηγεί στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι, μόνο η “δημιουργική καταστροφή” του υφιστάμενου μηχανισμού, ενδεχομένως με τη βοήθεια της χρεοκοπίας, θα μπορούσε να επιφέρει την απαιτούμενη αλλαγή του.
    Οι εκάστοτε συνεχιστές της Ευρωπαϊκής Ιδέας από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ) το 1951 μέχρι το Μάρτιο του 2000, που μετά την μετονομασία της Ε.Ο.Κ, σε Ε.Ε ενέκρινε τη στρατηγική της Λισαβόνας για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλους σημαντικούς παράγοντες στη διεθνή αγορά, όπως οι Η.Π.Α. και οι νέες βιομηχανικές χώρες, με αποκορύφωμα την Οικονομική Νομισματική Ένωση, την 1η Ιανουαρίου του 2002 που τίθενται σε κυκλοφορία χαρτονομίσματα και κέρματα του € στη ζώνη των 12 (τότε) κρατών μελών. Πραγματικά αναρωτιέμαι ,δεν γνώριζαν:
    1. τα μειονεκτήματα της ενιαίας αγοράς και τους κερδοσκόπους που καραδοκούσαν
    2. τα προβλήματα της κοινωνικής συνοχής των κρατών μελών
    3. τα δημοσιονομικά προβλήματα των κρατών-μελών
    4. τις στρεβλώσεις της εκάστοτε φορολογικής πολιτικής και τον βαθμό της φοροδιαφυγής των κρατών-μελών
    5. τις διατραπεζικές και επενδυτικές σχέσεις
    6. τους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα εθνικά χρέη των κρατών-μελών
    7. τις εργασιακές σχέσεις,, τα ποσοστά ανεργίας και την διαφορετικότητα στο επίπεδο ζωής των πολιτών των κρατών-μελών
    8. τους κλαδικούς μακροοικονομικούς και μικροοικονομικούς δείκτες παραγωγής των κρατών-μελών
    9. το επίπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών στα κράτη-μέλη
    10. τα συστήματα Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στα κράτη-μέλη
    11. το βαθμό και τον δείκτη αρχών, αξιών και ιδανικών του πολιτικού προσωπικού του εκάστοτε κράτους-μέλους
    12. πως εκπορεύονται και διαπλέκονται οι 4 εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική και τα ΜΜΕ) στα κράτη-μέλη
    13. τον βαθμό, τον τρόπο διαχείρισης και την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ή πακέτων στήριξης στα κράτη-μέλη κ.α

    Ασφαλώς και γνώριζαν και σε άριστο βαθμό μάλιστα. Άλλωστε με αφορμή την Ελλάδα οι ίδιοι οι ευρωπαίοι κατακρίνουν τη Γερμανία για το ότι «στεγάζει» και καλύπτει τους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως τη βιομηχανική της ελίτ η οποία, παρά το ότι χρηματίζει και διαφθείρει τους πάντες σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχει ιδρύσει στο Βερολίνο την οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» (βλ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Α.Ε.). στην οποία συμμετέχουν όλοι οι διαφθορείς (Βλ. σκάνδαλο Siemens, C41, μίζες αμυντικών δαπανών ελικόπτερα Απάτσι, υποβρύχια, τον ”broker” Τσοχατζόπουλο, Χριστοφοράκο, την φυγή του τέως Διευθυντή της Siemens Ελλάς από Πάρο κ.α) 
    Δεν είναι τυχαίες και ιστορικά, οι άνομες πράξεις των Γερμανών αφού προσφάτως ήρθε στην επικαιρότητα η ύπαρξη νόμου στην Γερμανία (από τους ίδιους τους Γερμανούς!) ο οποίος επιτρέπει την κτηνοβασία με την προϋπόθεση να μην τραυματίζεται το ζώο !!!!!!! Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, μάλλον μας βλέπουν σαν ζώα που εξωτερικεύουμε την “απόλαυση” μας ελέω του υποκλινόμενου πολιτικού προσωπικού μας, με πολιτική σκέψη και λόγο που αγοράζει συνεχώς Χρέος σαδομαζοχιστικά χωρίς να είναι βιώσιμο για να αποπληρωθεί……(το ομολογούν και οι ίδιοι συνεχώς, η παραδοξολογία!)
    Οι εγκληματίες πολέμου, οι διαφθορείς πολιτισμών, αξιών και αρχών, οι κτηνοβάτες της Ευρώπης παρασκεύασαν και συσκεύασαν τα Μνημόνια στην Ε.Ε για λογαριασμό τους, με την ευλογία της Τρόικας που την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup ξενυχτούσαν για να συμφωνήσουν πως θα κατανείμουν τα συμφέροντα τους, στο νέο σκηνικό της ευρωπαϊκής υποτίμησης των κρατών-μελών που διαμορφώνουν σταδιακά στα ήδη υποδουλωμένα κράτη-μέλη, με προεξάρχουσα την χώρα μας. 
    Η οποία χρησιμοποιείται ως το ιδανικό υποψήφιο θύμα για τον παραδειγματισμό και τη υποταγή των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης ζητιανεύοντας στην κυριολεξία για τις δόσεις της ντροπής, επιτρέποντας στην Κυρία του “εύχομαι και ελπίζω” να την «λυπάται» δημόσια (λέγοντας χαιρέκακα πως την προβληματίζει η αδυναμία της Ελλάδας να πληρώσει μισθούς και συντάξεις), θυσιάζοντας την βιωσιμότητα των Ελλήνων στο βωμό του χρέους και ψηφίζοντας οτιδήποτε της ζητηθεί, στα πλαίσια της γνωστής πολιτικής των υποκλίσεων και της δουλοπρεπούς υποτέλειας, η οποία χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις της των τελευταίων ετών. 
    Σε μια Ελληνική Βουλή παρωδία των Δημοκρατικών Αξιών, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία….σε μια Βουλή μαριονέτα των γερμανικών συμφερόντων που τα τελευταία δυο χρόνια συνεδρίαζε και νομοθετούσαν οι επιτροπές της, μεσάνυχτα και Σαββατοκύριακα μαζί με τα ξενύχτια τους, στο Μέγαρο Μαξίμου! (είναι καταγεγραμμένα ασχέτως αν έχουν λησμονηθεί!)
    Εν κατακλείδι, σαν χώρα ασφαλώς και δεν είμαστε αλάνθαστη και άτρωτη καθώς επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ (εντός ή εκτός Ελλάδος) δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει με τέτοιον τρόπο την πατρίδα μας, απλά και μόνο επειδή οι πολίτες της έκαναν σοβαρότατα λάθη τα τελευταία τριάντα χρόνια, επιλέγοντας ανίκανους ή/και διεφθαρμένους ηγέτες, παράγοντας λιγότερο και καταναλώνοντας περισσότερο, σε μεγάλο βαθμό με χρήματα που δεν τους ανήκαν.
    Επιβάλλεται λοιπόν, να παράγουμε να επανα-συσκευάσουμε στην Ελλάδα μας αποκλειστικά και μόνο ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ για το αύριο των παιδιών μας. Με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό την συνεχή Βιωσιμότητα του Έθνους και του Λαού μας, και ΟΧΙ του Χρέους που μας αυξάνουν συνεχώς σαν “πρεζάκια” που γνωρίζουν το τέλος τους και απλά βιώνουν την εφήμερη απόλαυση της ευχαρίστησης! χωρίς υποκλίσεις ζητιανεύοντας εφήμερες δόσεις διάσωσης σε ένα φαύλο κύκλο ξεδιαντροπιάς, υποτέλειας και εξαθλίωσης της ιστορίας ΜΑΣ και του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού.


    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Ε. Δεκάριστος
    Οικονομολόγος –Λογιστής


    thesecretrealtruth.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ