• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

    Λοιμώξεις, AIDS και ελονοσία απειλούν τη χώρα

    Κινδύνους για τους ασθενείς συνεπάγονται οι συνεχώς αυξανόμενες λοιμώξεις από ανθεκτικά μικρόβια στη χώρα μας
    Γι΄ αυτό υπάρχει ανάγκη για συντονισμένα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων στη χώρα, μέσω απλών και φθηνών προγραμμάτων που αφορούν την υγιεινή των χεριών στο προσωπικό των νοσοκομείων.


    Οι παραπάνω διαπιστώσεις έγιναν από...

    τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Dr. Μ. Sprenger, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας.

    Ο κ. Sprenger επισήμανε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να μειωθεί το πρόβλημα της αντοχής των μικροβίων στα ελληνικά νοσοκομεία, ενώ επεσήμανε ιδιαίτερα το θέμα της υγιεινής των χεριών στο προσωπικό.

    Ελονοσία

    Σε ότι αφορά τα πρόσφατα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα, ο κ. Sprenger δήλωσε πως τα λίγα περιστατικά που παρουσιάστηκαν αποτελούν δυνητικά απειλή για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

    Σε ότι αφορά το AIDS, τα κρούσματα σε χρήστες ναρκωτικών έχουν δεκαπλασιαστεί την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πρόγραμμα δωρεάν χορήγησης βελονών και συρίγγων, γρήγορη πρόσβαση σε υπηρεσίες απεξάρτησης, καθώς και πρόγραμμα ενημέρωσης για ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές.

    Ο Dr. Sprenger αναγνωρίζοντας ως θετική τη λειτουργία 27 νέων κέντρων απεξάρτησης από τον ΟΚΑΝΑ, επισήμανε ότι αν συνεχιστεί η επιδημία, υπάρχει πιθανότητα σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων για τη χώρα.

    Και όλα αυτά την ώρα που η τρόικα μας υποχρέωσε να περάσει η ρύθμιση για την συνταγογράφηση με την δραστική ουσία η οποία θα καταστήσει τους Έλληνες ανήμπορους, να αντιμετωπίσουν τις μολυσματικές ασθένειες που θέτουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας!!






    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ