• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

    ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!


    Δείτε τι αναφέρει ο Ν. 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαισίο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) δηλαδή το Μνημόνιο 3, για τις συντάξεις του ΟΓΑ.
    Όπως θα δείτε στο νέο νόμο αναφέρει ξεκάθαρα ότι έστω και 1 ευρώ σύνταξη να…. παίρνεις από την Αλβανία δεν δικαιούσαι σύνταξη του ΟΓΑ. Στη συνέχεια αναφέρει πως απαιτείται μόνιμη διαμονή τα τελευταία 20έτη στην Ελλάδα και να συνεχίζει να μένει και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του – δηλαδή αν κάποιος ηλικιωμένος θέλει να καταθέσει τα έγγραφα σήμερα, θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα από 21/11/1992 – εκτός αυτού, προτρέπει τους ηλικιωμένους να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές εστίες και να παραδώσουν τη Βόρειο Ήπειρο σε Αλβανούς εποίκους που ήδη κατακλύζουν τα χωριά της μειονότητας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!
    Υποτίθεται ότι αυτά θα ισχύουν για τις αιτήσει που εκκρεμούν και όσες θα κατατεθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2012, πάμε στοίχημα όμως ότι με τα ίδια κριτήρια θα «επανεξεταστούν» (για ακόμη μια φορά) και οι υπάρχουσες.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
    5. Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982 (Α” 128), όπως ισχύει, καταβάλλεται, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:
    α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
    β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961. (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!)
    γ. Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους. (ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΞΕΡΙΖΟΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΗ)
    δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.
    Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ες οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης.
    Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ και του ΣΚΑ καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της συνδρομής των προϋποθέσεων που ορίζονται στις περιπτώσεις β” έως δ” της προηγούμενης παραγράφου, και η διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία.
    Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύνανται να αναπροσαρμόζονται τα ποσά που αναφέρονται στην περίπτωση δ” .
    Εκκρεμείς αιτήσεις, καθώς και αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31.12.2012 κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος πλην του ορίου ηλικίας που ορίζεται το 65ο έτος.
    Με τα κριτήρια που ορίζονται στις περιπτώσεις β” έως και δ” της παρούσας ρύθμισης, επανακρίνονται από 1.1.2013 και όσοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι.
    ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!
    Πηγή: http://borioipirotika.blogspot.com/2012/11/blog-post_4459.html
    http://www.deropoli.com/?p=11136

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ