• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

    Πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

    Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ.Σόιμπλε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας του Eurogroup που αφορά την Ελλάδα.

    Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αφού αναγνώρισε τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η χώρα μας με τις μειώσεις μισθών,συντάξεων και την υπερφορολόγηση,ανέφερε στην ομιλία του ''ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις''.
    Η αποστροφή αυτή του κ.Σόιμπλε προκάλεσε σοκ στην Αθήνα, όταν μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ πριν από λίγα λεπτά.
    Οι πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις που προανήγγειλε ο κ.Σόιμπλε, θα προκαλέσουν νέες απώλειες και τεράστιο κόστος στους Έλληνες πολίτες.
    Οι Γερμανοί επαναφέρουν άμεσα τις απαιτήσεις τους για:
    Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων
    - Απόλυτο έλεγχο των φορολογικών εσόδων. ακόμα και με την εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών.
    - Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ειδικές οικονομικές ζώνες στις οποίες θα μπορούν να απασχοληθούν παράνομοι οικονομικοί μετανάστες,χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με χαμηλές αμοιβές και ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις.
    Πλήρης κατάλυση του κοινωνικού κράτους, θέλουν το ασφαλιστικό σύστημα να περιοριστεί μόνο στην καταβολή συντάξεων.
    - Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων. Παίρνοντας υπό τον έλεγχό τους τις τράπεζες θα προχωρήσουν στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακινήτων που έγινε ποτέ στην ιστορία.
    - Ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες-εξπρές. Οι Γερμανοί θέλουν τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.
    Η Ελληνική κυβέρνηση,τις επόμενες ώρες, θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ομιλία του κ.Σόιμπλε, υποβαθμίζοντας την αποστροφή του λόγου του για τις ''πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις'' που περιμένουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Ταυτόχρονα έχει και ένα πολύ μεγάλο πονοκέφαλο, μέσα σε όλα τα άλλα. Την ασφάλεια και τη φρούρηση Γερμανικών στόχων, αφού είναι διάχυτη η ανησυχία ότι οι κοινωνικές συνθήκες υποβοηθούν τη δημιουργία μιας νέας,σκληρής και αδίστακτης γενιάς τρομοκρατών.
    Είναι χαρακτηριστική η αγωνία και η ανησυχία του Πρωθυπουργού, όταν ενημερώθηκε για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης εις βάρος του Γερμανού πρόξενου και του κ. Φούχτελ. Ο κ.Σαμαράς τηλεφώνησε τρεις φορές στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη,που ήταν παρών, για να βεβαιωθεί ότι ο κ. Φούχτελ ήταν ασφαλής και δεν κινδύνευε.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ