• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

    Ολυμπιακός: «Καρδιοχτύπησε» με Τσεντεβίτα και προβλημάτισε...

    Αν και είδε τον «χάρο» με τα μάτια του, ο κακός Ολυμπιακός τελικά βγήκε «ζωντανός» από τον αγώνα θρίλερ με την κατώτερή του Τσεντεβίτα και πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα με το 79-77 στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική. Στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Αρμάνι των Φώτση και Μπουρούση. 



    Με τον Σπανούλη να έχει μπει «ζεστός» αλλά και με λάθη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ενώ και η Τσεντεβίτα μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ με το 11-10 στα μισά της περιόδου. Με τον Σπανούλη να είναι για ακόμη μια φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του, ο Ολυμπιακός διατήρησε μια διαφορά που «άγγιξε» και το +9 (21-12) στο 7ο λεπτό όμως στη συνέχεια, μένοντας για δυόμιση λεπτά χωρίς πόντο, η Τσεντεβίτα μείωσε με τη λήξη του δεκαλέπτου με το 22-16.

    Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες πήγαν για πρώτη φορά και στο +10 με το 28-18 στο 13ο λεπτό όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη καθώς είχαν αμυντικά προβλήματα και η έλλειψη του Ντόρσεϊ ήταν εμφανής. Οι Κροάτες δεν τα παράτησαν και απαντώντας άμεσα με ένα επιμέρους 15-3 όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά αλλά πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με το 31-33 στο 17’. Στη συνέχεια, με συνεχόμενους πόντους του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι μια μικρή διαφορά με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με ένα προβάδισμα 7 πόντων (42-35).

    Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς η Τσεντεβίτα μπήκε με ένα σερί 4-0 και μείωσε ξανά. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να έχει προβλήματα και έτσι δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Τσεντεβίτα είναι ομάδα μικρής δυναμικότητας, τον γλίτωνε από τα χειρότερα καθώς οι Κροάτες παρέμειναν σε απόσταση «αναπνοής» σε όλη την τρίτη περίοδο με το σκορ να είναι ενδεικτικά στο 54-53 στο 29ο λεπτό. Τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 56-53 και ο αγώνας πλέον είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον στην τελευταία περίοδο.

    Στα τελευταία δέκα λεπτά λοιπόν, η άσχημη κατάσταση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Τσεντεβίτα που δεν άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη, είχε πλέον τον πρώτο λόγο παίρνοντας το προβάδισμα με το 56-61. Έκτοτε, οι Πειραιώτες «κυνηγούσαν» τους Κροάτες ενώ κάνοντας την ύστατη προσπάθεια, με ένα σερί 6-0 και τρίποντο του Σλούκα μείωσαν στον πόντο με το 64-65 στο 36ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πέρασαν και πάλι μπροστά με το 70-68 όμως το θρίλερ δεν είχε τελειωμό καθώς η Τσεντεβίτα το πάλευε ως το τέλος και οι δύο ομάδες άλλαζαν συνεχώς τη «σκυτάλη» στο σκορ. Ο Σλούκας με καλάθι και βολή έκανε το 75-74 στα 39,2'' ενώ στη ρουλέτα των βολών που ακολούθησε ο Παπανικολάου με βολές σημείωσε το 77-74 και έδωσε το «φιλί» της ζωής στον Ολυμπιακό. Ο Σάτον ευστόχησε σε μια βολή, έχασε και τη μπάλα στη συνέχεια και έτσι ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα να γράφει το τελικό 79-77 πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα και γλίτωσε τα χειρότερα...

    Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77

    Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 21, Χάινς 8, Άντιτς, Λο 8, Πρίντεζης 13, Περπέρογλου 2, Παπανικολάου 14, Μάντζαρης 3, Σλούκας 10, Μαυροειδής.

    Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Σουπούτ 8, Ράϊτ 7, Καρ 2, Λέμπο , Μπάμπιτς, Άντριτς 15, Σάτον 5, Ζελαμπάλ 11, Ιλιέβσκι 2, Γκριν 9, Μπιλάν 16.




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ