• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

    Η ψήφος του Θεού


    Η τελευταία φορά που θυμάμαι να μίλησα με τον Γιώργο Κασαπίδη, τον βουλευτή που ψήφισε παρών στον Προϋπολογισμό και διέγραψε ο Σαμαράς, ήταν την μεγάλη Εβδομάδα, στο Φανάρι. Μετά την τελετή για το Άγιο Μύρο περίμενε υπομονετικά μαζί με την Έλενα Ράπτη στην ουρά για να κοινωνήσουνε και να λάβουν την ευλογία του Πατριάρχη, όπως μου εξήγησαν. «Α! Ο Γιώργος είναι πολύ της εκκλησίας», μου είπε η συνάδελφος του.
    «Τόσο της εκκλησίας που αποφασίζει ακόμα και για τις πολιτικές του πράξεις ο ...Θεός «, συμπληρώνω εγώ μόλις άκουσα πως επικαλέστηκε τον πνευματικό του για την στάση του στην ψηφοφορία της Κυριακής.
    Από την στιγμή που το άκουσα έβαλα λυτούς και δεμένους να μου βρουν τον πνευματικό του βουλευτή. Πηγαίνει λένε, σ' ένα μοναστήρι κοντά στο χωριό του στην Κοζάνη και εξομολογείται τακτικά. Είναι θέμα λίγων ημερών ή ωρών να βρω όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.

    Αλλά αν ο συγκεκριμένος πνευματικός βρίσκεται στην Πόλη, αν είναι άλλης βαθμίδας πιο υψηλής; Τότε τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα και αρχίζω να σκέφτομαι συνωμοσίες, πιθανή εμπλοκή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έξωθεν παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας.

    Το μυστήριο ωστόσο είναι πως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ίδιος ο βουλευτής είχε εξομολογηθεί πως ψήφισε ναι στο «μνημόνιο 2» ακούγοντας την συμβουλή του πνευματικού του.

    Τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα; Τι άλλαξε; Ο πνευματικός έγινε πλέον αντιμνημονιακός ή μήπως ο βουλευτής άλλαξε πνευματικό;

    Όσο τα σκέφτομαι τόσο πιο πολύ παγιδεύομαι στις ίδιες μου τις σκέψεις.

    Γιατί πάει καλά να είναι μόνο ένας, αν αρχίσουν καμιά δεκαριά βουλευτές να τρέχουν στους πνευματικούς πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία, τότε την βάψαμε. Κι αν είναι δέκα, πάει καλά γιατί όλοι γνωρίζουν πως αρκετοί  βουλευτές απ' όλα τα κόμματα, έχουν στενές σχέσεις με την εκκλησία η οποία διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων. Για όσους δε, είμαστε από την επαρχία είναι γνωστές οι ιστορίες της λειτουργίας σε Κυριακές εκλογών όπου ο παππάς της ενορίας μαζί με το αντίδωρο έδινε στον... «δούλο του θεού» και το ευλογημένο ψηφοδέλτιο. Και ο βουλευτής μας ήταν... «πάντα κοντά στην ενορία μας». Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να στήνονται κάλπες απευθείας στην Μητρόπολη Αθηνών ώστε να έχουν οι πνευματικοί τον πρώτο λόγο χωρίς μεσολαβητές.
    Δεν θέλω να θίξω τον κ. Κασαπίδη με τον οποίο έχουμε συζητήσει κατά καιρούς για τα ωραία τριαντάφυλλα που καλλιεργούν στον τόπο του, για τον κρόκο Κοζάνης και για τις νέες καλλιέργειες με τις οποίες ασχολείται ως γεωπόνος, αλλά αν θέλει να λέγεται εκπρόσωπος του λαού πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του και όχι να επικαλείται την ... “φώτιση του Θεού” που ανάλογα με τα κέφια του αποφασίζει.

    Γιατί αν αποφασίσει ο Θεός να βάλει το χέρι του στην «αμαρτωλή» Ελλάδα τότε φοβάμαι πως μας περιμένει σίγουρα η κόλαση.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ