• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

    Και ομως χάσατε…

    Διαβάσαμε οτι η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου που επέλεξε να υψώσει την γροθιά της ως ενδειξη διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης,τιμωρήθηκε με αποβολή.
    Οι συμμαθητές της αντέδρασαν με κατάληψη η διεύθυνση όμως του σχολείου απάντησε με την καθιερωμένη απειλή της απώλειας της πενθήμερης εκδρομής.
    Και οι συμμαθητές της υποχώρησαν μπρος στο φόβο να χάσουν την εκδρομή! Πούλησαν τη συμμαθήτριά τους για μια εκδρομή…
    Αν νομίζετε εσείς καθηγητές που απαρτίζετε την διεύθυνση οτι κερδίσατε και με την απειλή πέρασε το δικό σας,και τιμωρήθηκε η μαθήτρια,σας το λεω ειλικρινά.ΧΑΣΑΤΕ.Και έχετε χάσει εδω και καιρό.
    Θα νικούσατε αν είχατε καλλιεργήσει ολα αυτά τα χρόνια το φρόνιμα και το ήθος των μαθητών σας έτσι ώστε μια χαμένη εκδρομή μπροστά στις αξίες της αλληλεγγύης και του αγωνιστικού πνεύματος και φρονήματος να μην εχει την παραμικρή αξία.
    Ξέρετε απο αυτές τις αξίες που σας έγραψα παραπάνω βγαίνουν οι πραγματικοί ηγέτες,για να θυμηθω και τα λόγια ενος αγαπημένου ηθοποιού απο μια ανάλογη ταινία.Με την διαφορά,οτι εσείς είστε εκει οχι για να βγάλετε ηγέτες ή πραγματικούς και αξιόλογους ανθρώπους,αλλά για να παράγετε στρατιές ζωντανών δούλων.Έτοιμους για καύση απο το σύστημα που με τόσο ζήλο υπηρετείται.Χαφιέδες είστε χαφιέδες θα παράξετε.
    Το θέμα είναι οτι με την δική σας ήττα,ηττάται και ολκληρη η κοινωνία.Μια κοινωνία η οποία σας εμπιστεύθηκε τα παιδιά της για να τους ενσταλάξετε ήθος και πνεύμα,και οχι να τα κάνετε χαφιέδες.Με την δική σας την ήττα,ηττούμαστε και εμείς.
    Πάντως ενα είναι το σίγουρο.Το σύστημα που σας εξέθρεψε πεθαίνει οριστικά,και παίρνει μαζί του και όλους εσάς.Ολη αυτή την σαπίλα.Μας αφήνει χρόνους.
    Κάτι μου λεει οτι θα το συντροφεύσετε στη μεγάλη του βόλτα προς τα κάτω.
    Ιωάννης Κ.Δ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ