• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

    Τι ξεκινά από την Νέα Υόρκη και προορίζεται για όλες τις πόλεις του κόσμου

    Κάμερες, αισθητήρες και συστήματα αναγνώρισης προσώπων, σε αεροδρόμια, κόμβους συγκοινωνιών, κάτω από γέφυρες και μέσα σε τούνελ.


    Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου αλλά και ανάλυσης συμπεριφοράς  έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή και ετοιμάζονται για να αποτελούν τα βασικά «εργαλεία» αστυνόμευσης των πολιτών κατά την παγκόσμια διακυβέρνηση.
    Με το εκπληκτικό ζουμ που κάνουν πλέον οι κάμερες διακρίνουν και αναλύουν αυτόματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και εφόσον πιστοποιείται ύποπτη φυσιογνωμία ή συμπεριφορά θα καλούνται αυτόματα οι Αρχές.
    Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων προβλήθηκε εν αρχή σε ταινίες, προκειμένου το μάτι να συνηθίζει.
    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, θέλει να κάνει τις ταινίες πραγματικότητα.
    Ειδικότερα, πρότεινε την χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων, σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.
    Σύμφωνα με την πρόταση του Andrew Cuomo, θα εγκατασταθούν κάμερες, αισθητήρες και συστήματα αναγνώρισης προσώπων, σε αεροδρόμια, κόμβους συγκοινωνιών, κάτω από γέφυρες και μέσα σε τούνελ.
    Το τυρί» είναι πως όσο περισσότερη τεχνολογία εγκατασταθεί στην πολιτεία, τόσο πιο εύκολη θα είναι η σύλληψη «τρομοκρατών και εγκληματιών».
    Την φάκα λίγοι την βλέπουν.
    «Σε κάθε πέρασμα, και κάθε ευαίσθητο κατασκευαστικά σημείο σε γέφυρες και τούνελ, θα εγκατασταθούν εξελιγμένες κάμερες και αισθητήρες ώστε να ’διαβάζουν’ τις πινακίδες κυκλοφορίας και να τεστάρουν το αναδυόμενο software και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Αυτή η τεχνολογία θα εγκατασταθεί επίσης σε αεροδρόμια και κόμβους συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Penn-Farley Complex- δημιουργώντας τελικά ένα ευρύ σύστημα», αναφέρει ο Αμερικανός κυβερνήτης.
    Άλλη μία δικαίωση του Λιακόπουλου!
    Φυσικά ότι ξεκινά από τις ΗΠΑ έρχεται και στην Ευρώπη!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ