• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

    Αίσχος! Ετοιμάζουν μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας στην Ελλάδα!

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ

    «Πετυχαίνει» για τα καλά τους... στόχους του το κυβερνητικό επιτελείο! Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και επίσημα πλέον ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τα νοικοκυριά προσπαθούν να επιβιώσουν με εισοδήματα πείνας. 

    Της Αμέλιας Αναστασάκη

    Τα είπαν και τα συμφώνησαν. Κυβέρνηση και δανειστές θα δίνουν βασικές συντάξεις 345 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και μισθούς κάτω από 400 ευρώ σε νέους εργαζόμενους! Σε νεόπτωχους μίας... ταχύτητας μετατράπηκαν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε το θαύμα της, αντί να διατηρήσει στα ίδια χαμηλά-λόγω κρίσης και μνημονίων- επίπεδα τα εισοδήματα των Ελλήνων, τους παίρνει και όσα έχουν! 

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η Ελλάδα «χορεύει» στους οικονομικούς ρυθμούς των Βαλκανίων. Για πρώτη φορά, οι μισθοί κι οι συντάξεις πλησιάζουν τα επίπεδα της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

    Συντάξεις ώρα μηδέν!

    Όσο και να προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ότι θα έρθουν αυξήσεις στις συντάξεις, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Αφού με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε η Βουλή, έρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης των συνταξιούχων, αγγίζοντας το 40,7! Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα υποστούν τεράστιες μειώσεις. Οι πολυβασανισμένοι συνταξιούχοι με το νόμο Κατρούγκαλου θα παίρνουν μία βασική σύνταξη της τάξεως των 345 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης και των 384 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι έχουν 20 έτη, αλλά και μία ανταποδοτική σύνταξη που όμως θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης. Δεν πρέπει να ξεχνούν οι νέοι συνταξιούχοι ότι στην ανταποδοτική σύνταξη δεν θα υπολογίζεται ο μισθός της καλύτερης 5ετίας, αλλά ο μισθός που έπαιρναν από το 2002 και έπειτα. Αυτομάτως όσοι βγαίνουν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαϊου του 2016, θα πάρουν εκ των πραγμάτων σύνταξη μειωμένη κατά 30%. Την ίδια στιγμή, με τον νέο ασφαλιστικό νόμο θα την «πληρώσουν» ακριβά όσοι δεν δούλεψαν 40 χρόνια. Εκεί τα επίπεδα των συντάξεων που θα δίνονται θα είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

    Ώρα μηδέν και στα Εργασιακά

    Κανονική ...βουλγαροποίηση και στους μισθούς. Μετά την γενιά των 700 ευρώ και τη γενιά των 500, είναι γεγονός και η γενιά των 100 ευρώ! Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν μισθούς πείνας, και όπως όλα δείχνουν, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.Το σκληρό παζάρι κυβέρνησης-δανειστών δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα φέρει μόνο περαιτέρω μειώσεις. Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει νέα μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. Όσοι εργαζόμενοι είναι μέχρι 25 ετών δεν υπολογίζεται να παίρνουν καθαρά το μήνα πάνω από 390 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25-και έχουν δουλειά- θα έχουν την ...τύχη να λαμβάνουν καθαρά γύρω στα 400 ευρώ!

    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίθετα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11,3% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,2% στο Βέλγιο, 7,6% στη Γαλλία, 5,6% στην Ολλανδία και πάνω από 20% σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, άλλες οικονομίες που επηρεάστηκαν σημαντικά από την παγκόσμια ύφεση μπόρεσαν να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία και η Ισπανία στις οποίες αυξήθηκε κατά 2%!


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ