• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

    Περισσότερες κοινές προσευχές ζητάει ο Πάπας Φραγκίσκος για να πετύχει η Πανθρησκεία

    Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος,

    με αφορμή συνέντευξή του στο περιοδικό των Ρ/Καθολικών Ιησουίτων «La Civilta Cattolica», επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «πρέπει να συνεχιστεί ο θεολογικός διάλογος ανάμεσα στα δόγματα», ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια ουσιαστική εξέλιξη και πρότεινε γι’αυτό το λόγο περαιτέρω κοινές προσευχές αλλά…και έργα ελέους!
    Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το Οικουμενικό κίνημα, ο Πάπας ερωτηθείς για το αν το Οικουμενικό κίνημα μπορεί να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε πως «ο θεολογικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί αλλά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει λόγω των διαφορετικών τρόπων κατανόησης ορισμένων θεολογικών ζητημάτων.

    Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να στραφεί ο ενθουσιασμός μας προς την κοινή προσευχή και τα έργα του ελέους – να εργαστούμε από κοινού για να βοηθήσουμε τους αρρώστους, τους φτωχούς, και τους φυλακισμένους.

    Το να κάνουμε κάτι μαζί είναι μια μεγάλη και αποτελεσματική μορφή διαλόγου. Επίσης σκέφτομαι την εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όχι με σεκταριστικό τρόπο. Υπάρχει μια σαφής πολιτική που πρέπει να είναι ξεκάθαρη σε κάθε περίπτωση: το να προσηλυτίζουμε σε εκκλησιαστικό πεδίο είναι αμαρτία».
    Ακόμη, σχολιάζοντας την πρόσφατη διαθρησκευτική συνάντηση για την ειρήνη στην Ασίζη, ο Πάπας Φραγκίσκος την χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντική», τονίζοντας πως «Εμείς μαζί μιλήσαμε με ισχυρό λόγο για την ειρήνη, αυτό που πραγματικά θέλουν οι θρησκείες», ενώ ερωτηθείς για τα μαρτύρια που περνούν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, απάντησε «η περιοχή εκείνη είναι γη μαρτύρων».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ