• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

    Η Επιστήμη ερευνά Μοναχούς με Ψυχικές Δυνάμεις

    Είναι συναρπαστικό το γεγονός πως οι Αρχαίες Διδαχές αναφέρουν πως οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε ιδιαίτερες Ψυχικές Δυνάμεις  μέσα από την χρήση διαφόρων τεχνικών. 
    Μερικές από αυτές τις τεχνικές που είναι γνωστές ως siddhi  στην παράδοση της Γιόγκα ( Λέξη που προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει “Τελειότητα”), περιέχουν τον Διαλογισμό, τον Στατικό χορό, τη χρήση τυμπάνων, τις προσευχές και πολλά ακόμη. Στον Βουδισμό mnkγια παράδειγμα η ύπαρξη τέτοιων εξελιγμένων δυνάμεων αναγνωρίζεται ολοκληρωτικά.Υπάρχουν αρκετές ιστορικές παραπομπές ανθρώπων που κατείχαν “εξελιγμένες ανθρώπινες δυνατότητες”.  Και μιας και μιλάμε για Βουδιστές Μοναχούς, μπορούμε να δούμε ένα παράδειγμα όπως γράφτηκε από τον Swami Rama στο “Living with the Himalayan Masters”:
    “Δεν είχα δει ποτέ ξανά άνθρωπο να στέκεται δίχως να ανοιγοκλείνει τα μάτια του για 8-10 ώρες, όμως αυτός ο μαθητής ήταν πολύ διαφορετικός. Αιωρούνταν δύο μέτρα από το έδαφος όταν διαλογιζόταν. Πρέπει να ξεκαθαρίσω και πάλι πως δεν θεωρώ την Αιώρηση πνευματική δύναμη, αφού πρόκειται για μία εκλεπτυσμένη πρακτική της Pranayama με την χρήση δεσμών. Εκείνος που γνωρίζει την σχέση μεταξύ μάζας και βάρους κατανοεί πως η Αιώρηση είναι εφικτή, αλλά μονάχα έπειτα από τεράστια εξάσκηση.
    Είχε επίσης την δύναμη να μετατρέπει την ύλη σε διαφορετικές μορφές, όπως το να μετατρέπεις ένα βράχο σε ζάχαρη. Κάθε ημέρα που περνούσε έκανε ολοένα και περισσότερα πράγματα – Μου ζήτησε να αγγίξω την άμμο, και οι κόκκοι της μετατράπηκαν σε ξηρούς καρπούς. Είχα ακούσει για αυτή την Επιστήμη και πριν και γνώριζα τις βασικές αρχές της, όμως δεν πίστευα ποτέ σε τέτοιες ιστορίες. Δεν εξερεύνησα αυτό το πεδίο, όμως είναι πλήρως εξοικειωμένος με τους Νόμους της Επιστήμης αυτής…”
    Οι ιστορίες που ενσωματώνονται στην Λαογραφία και την Λογοτεχνία είναι πολλές, όμως παραμένουν ιστορίες ώσπου οι αναγνώστες να αποφασίσουν αν έχουν οποιαδήποτε βαρύτητα ή ισχύ. Φυσικά εκείνος που αποδέχεται τις Αρχαίες Διδαχές των πολιτισμών του Κόσμου θα πιστέψει ευκολότερα πως αυτές οι ιστορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές. Με την Επιστήμη να ρίχνει φως στις πιθανές αλήθειες του Αρχαίου Μυστικισμού, δεν είναι απίθανο να σκεφτούμε πως κάποια στιγμή αυτές οι Ψυχικές Δυνάμεις θα γίνουν γνωστές σε όλους μας. Σήμερα υπάρχουν αρκετές έρευνες στους τομείς της Παραψυχολογίας που έχουν αποδώσει στατιστικά σημαντικά αποτελέσματα, ειδικότερα όταν ερευνώνται οι ανακαλύψεις που προέρχονται από την Κβαντική Φυσική. Για αυτό ο Max Planck, ο Θεωρητικός Φυσικός που ανακάλυψε την Κβαντική Θεωρία ανέφερε πως “θεωρεί την Συνειδητότητα ως Θεμελιώδη αρχή” και διαχώρισε την ύλη από την Συνειδητότητα. Και ο Δαλάι Λάμα υποστήριξε αυτή την οπτική:
    “Μιλώντας ευρύτερα και αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν διαφορές, πιστεύω πως η Βουδιστική Φιλοσοφία και η Κβαντική Μηχανική ασπάζονται την ίδια οπτική για τον κόσμο. Και μπορούμε να δούμε πολλά παραδείγματα μέσα από τους Οραματιστές του κόσμου μας. Πέρα από το γεγονός πως το πεδίο σκέψης τους ήταν εξαιρετικό, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν άνθρωποι όπως είμαστε και εμείς..”
    Ο R.C. Henry, Καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Joh Hopkins εξηγεί ακόμη περισσότερο:
    quantum-mind“Μία θεμελιώδης διαπίστωση της Νέας Φυσικής αποδέχεται το γεγονός πως ο παρατηρητής δημιουργεί την Πραγματικότητα. Ως παρατηρητές σχετιζόμαστε άμεσα με την δημιουργία της προσωπικής μας πραγματικότητας. Οι Φυσικοί είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν πως το Σύμπαν είναι μία “Νοητή” κατασκευή. Ο Πρωτοπόρος Φυσικός Sir James Jeans είχε γράψει: ” Το Σύστημα της Γνώσης οδεύει προς μία Μη-Μηχανική Πραγματικότητα. Το Σύμπαν αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με μία τεράστια σκέψη παρά μία μεγάλη Μηχανή. Το Μυαλό δεν είναι πια ένας τυχαίος εισβολέας στην πραγματικότητα της ύλης, αλλά ίσως είναι ο Δημιουργός και διαχειριστής της Ύλης. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να το αποδεχθούμε. Το Σύμπαν είναι άυλο, Νοητό και Πνευματικό”
    Το Χάρβαρντ και οι Μοναχοί των Ιμαλαίων
    Κατά την διάρκεια μίας επίσκεψης στα Μοναστήρια την δεκαετία του 1980, ο Καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ Herbert Benson και η ερευνητική ομάδα του μελέτησαν τους Μοναχούς που ζούσαν στα Ιμαλάια και μπορούσαν μέσα από μία τεχνική Γιόγκα να αυξήσουν την θερμοκρασία των δακτύλων τους κατά 17 βαθμούς.  Φυσικά ακόμη παραμένει άγνωστο το πως μπορούν οι Μοναχοί να πράξουν κάτι τέτοιο. Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης Διαλογιστές στο Sikkim της Ινδίας, όπου με έκπληξη ανακάλυψαν πως οι μοναχοί εκεί μπορούσαν να περιορίσουν τον μεταβολισμό τους κατά 64%.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ