• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

  Δύο διαφορετικές ώρες έχει από σήμερα η Κύπρος

  Τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 04.00 οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μία ώρα πίσω, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα που θα διατηρηθεί έως και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.
  Κάτι που ωστόσο δεν συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου, αφού από σήμερα το νησί θα έχει δύο διαφορετικές ώρες- ελληνοκυπριακή ώρα και τουρκοκυπριακή ώρα.  
  Η αλλαγή ώρας είναι κάτι που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως η χώρα δεν θα μπει σε χειμερινή ώρα, καθώς έτσι "θα έχει περισσότερο ήλιο όλο το χρόνο". Συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, σε ομιλία του είχε δηλώσει: "Δεν θα υπάρχει καμία σύγχυση τώρα. Οι ώρες θα είναι το ίδιο και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Θα αλλάζετε εσείς, όχι οι ώρες".   Κατά συνέπεια από σήμερα 30 Οκτωβρίου η Κύπρος γίνεται νησί με δύο διαφορετικές ώρες, αφού σύμφωνα με την απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν δεν αλλάζει η ώρα στα Κατεχόμενα.     Σύμφωνα με το philenews.com, η αλλαγή της ώρας στις ελεύθερες περιοχές και η μη αλλαγή στα κατεχόμενα, μετά από απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν, επηρεάζει και προγραμματισμένες συναντήσεις σε διάφορα επίπεδα (διαπραγματευτές, τεχνικές επιτροπές κ.λπ.). Θα πρέπει εφεξής να υπάρχει διευκρίνιση για την ώρα («ελληνοκυπριακή ώρα» και «τουρκοκυπριακή ώρα»). 

  Πηγή: www.lifo.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ