• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

    Σε έκτακτη κατάσταση η Ιταλία - Πάνω από 30.000 άστεγοι (φωτό, βίντεο)

    Η Ιταλία προσπαθεί να «μπαλώσει» τις πληγές της και να ανασκουμπωθεί μετά τον χθεσινό σεισμό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι άστεγοι έχουν φτάσει τις 30.000 και σχεδόν 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, σε παραθαλάσσιες περιοχές και κοντά στην λίμνη Τρασιμένο της περιφέρειας Ούμπρια.

    Ακόμη και στα νεκροταφεία η μεγάλη σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών χθες το πρωί έσπασε τους τάφους. Αύριο για τους καθολικούς είναι η ημέρα αφιερωμένη στους νεκρούς και πολλά νεκροταφεία, στις πληγείσες περιοχές, θα μείνουν κλειστά.
    Η μεγάλη παρηγοριά είναι βέβαια ότι η Ιταλία δεν θρηνεί θύματα. Πρόκειται σαφώς για την απόδειξη ότι η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβέστες έκαναν καλά την δουλειά τους, εκκενώνοντας άμεσα όλες τις ετοιμόρροπες και εν δυνάμει επισφαλείς κατοικίες.
    Σήμερα το απόγευμα στις 17.00 στη Ρώμη θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, κατά το οποίο η κυβέρνηση Ρέντσι αναμένεται να εγκρίνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Θα δαπανήσουμε όλα τα αναγκαία ποσά, δεσμευόμαστε ότι η ανοικοδόμηση θα ξεκινήσει αμέσως. Στην πρώτη φάση θα στήσουμε μικρά, ξύλινα σπίτια», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
    Και ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο από την μεριά του, μιλώντας στην εφημερίδα Il Messaggero τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος οικονομικού περιορισμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
    Ο ιταλικός τύπος σχολιάζει σήμερα ότι κατά τις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις του, μετά τον χθεσινό σεισμό, ο Ρέντσι διάλεξε να έχει πίσω του, ως «θεσμικό σκηνικό» μόνον ιταλικές σημαίες, οι οποίες δεν πλαισιώνονταν από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συμβαίνει συνήθως. Πρόκειται για να μήνυμα, πιθανώς, προς τις Βρυξέλλες, που τις τελευταίες ημέρες ζήτησαν εξηγήσεις σχετικά με τις έκτακτες δαπάνες της Ιταλίας, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 για το προσφυγικό και την αντισεισμική θωράκιση.
    Στο μεταξύ, αρχίζει να εκφράζεται έντονη ανησυχία, σε οικονομικό επίπεδο, για το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός στην κεντρική Ιταλία, μια περιοχή με πλούσια ιστορική, πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση. Χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάσθηκαν να διακόψουν την παραγωγή τους και ουδείς γνωρίζει πότε και υπό ποιες συνθήκες, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, θα μπορέσουν να καταφέρουν να ξανανοίξουν.


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ