• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

    Der Spiegel: Προδότης ή τραγικός ήρωας ο Α.Τσίπρας;

    Εκτενές δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για τον Έλληνα πρωθυπουργού.

    Στην "ακτινογραφία" του Αλέξη Τσίπρα, το γερμανικό Der Spiegel προσπαθεί να αποτυπώσει την πολιτική πορεία του πρωθυπουργού μέσα από τη θητεία του, καταλήγοντας στο μεγάλο δίλημμα: "Είναι προδότης ή τραγικός ήρωας τελικά ο Α.Τσίπρας;".
    Επίσης αναφέρονται οι άκρατες προεκλογικές υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον...σοφό ελληνικό λαό, που εν τέλει συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της θητείας του, απλά μένοντας μόνο ως υποσχέσεις.
    "Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές", αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό, προσθέτοντας ότι έχει χάσει τα μισά και πλέον ποσοστά λαϊκής αποδοχής.
    Μάλιστα το Der Spiegel παρατηρεί και κάτι άλλο εξίσου τραγελαφικό. Ο Τσίπρας από πολέμιος των ιδιωτικοποίησεων και των μεταρρυθμίσεων, έγινε ο πλέον υπέρμαχος, αφού ακόμη και κορυφαίοι του Υπουργοί εξακολουθούν να αντιτίθενται σε αυτές.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ