• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

    Ετοιμαστείτε για 4ο μνημόνιο - Bruegel: Το 2018 η Ελλάδα θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο

    Ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, εκτίμησε η Ελλάδα το 2018 δεν θα μπορέσει να "βγει" στις αγορές και επομένως θα οδηγηθεί και σε τέταρτο Μνημόνιο, ενώ ανέφερε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Μπορεί στο εσωτερικό της χώρας ορισμένοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να «πανηγυρίζουν» και να είναι περιχαρής, αλλά τα στοιχεία άλλα δείχνουν.
    Ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης "Thessaloniki Summit" δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ", ενώ διευκρίνισε ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.
    Ο κ. Darvaw παράλληλα δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα και αναγνώρισε ότι η χώρα μας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τις μεταρρυθμίσεις.
    Για το Ελληνικό χρέος είπε ότι είναι αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, επισήμανε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ