Η θέα λαχταριστών λιχουδιών από τριζόνια και δυνατής βότκας από έντομα μπορεί να μην σας ανοίγει την όρεξη, αλλά μπορεί να σας σώσει σε μια επικείμενη καταστροφή.
Τα τριζόνια... σωτήρες
Φτιαγμένο εξωτερικά από λευκό πλαστικό και με περίεργο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το πρώτο πειραματικό καταφύγιο έχει χτιστεί στο Μπρούκλιν. Η φάρμα ελευθέρας βοσκής από… τριζόνια υπόσχεται να σας προστατέψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναφέρει το cnn.com.
Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της οργάνωσης Μίτσελ Γιόακιμ, δοκιμάζει μια νέα υβριδική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική σχεδιασμένη για την προστασία και την διαβίωση των ανθρώπων σε περίπτωση καταστροφής.
Όπως υποστηρίζει «είναι ένας συνδυασμός καταφύγιου και αγροκτήματος και επίσης ένας έξυπνος, υγιεινός τρόπος να εισάγουμε την πρωτεΐνη των εντόμων στην υψηλή γαστρονομία».
Η επιβίωση του ισχυρότερου
Το έργο που ανατέθηκε στην νεοϋορκέζικη οργάνωση, αποτελείται από ένα τοξωτό πλαίσιο κόντρα πλακέ και περιέχει 264 ορθογώνιες σχισμές που αποτελούν κατοικίες για τα συμπαθητικά έντομα, τα οποία στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.
Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, το προκάτ οίκημα στήνεται εύκολα και γρήγορα, ώστε να προσφέρει προστασία και τροφή στους ανθρώπους.
Συνδυάζει ένα σύστημα για τη διαφύλαξη της γεωργίας σε ακραίες συνθήκες, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε κτηνοτροφικά προϊόντα ούτως ώστε να επιλέγονται εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης.
Η περίεργη κουλτούρα των τριζονιών
H ομάδα παρατήρησε γρήγορα ότι δεν αρέσει στα τριζόνια να βρίσκονται σε βαβούρα και γίνονται ιδιότροπα με το φαγητό τους σε πολυσύχναστες καταστάσεις. Κάνοντας πειράματα σε περιορισμένους χώρους αντιλήφθηκαν ότι αν βρίσκονται πολλά συγκεντρωμένα ή το φαγητό αρχίζει να εξαντλείται, τρώνε τα μικρά τους.
Ως εκ τούτου, το ιδιόμορφο οίκημα κατασκευάστηκε με ειδικούς σωλήνες εξαερισμού που περιέχουν λεπτές, νάιλον σχισμές.
Οι σωλήνες συνδέουν τις μονάδες μεταξύ τους και επιτρέπουν στα τριζόνια να κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ τα νήματα νάιλον επιτρέπουν στα έντομα να περπατάνε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και ανάποδα. squick7
Η σύνδεση μεταξύ των μονάδων αποτρέπει τον υπερπληθυσμό, ενώ η κινητικότητα ενθαρρύνει την αναπαραγωγή. Τα εντυπωσιακά γιγάντια αγκάθια στην οροφή λειτουργούν ως σύστημα εξαερισμού για την διαβίωση των εντόμων. Ο ήχος του αέρα που περνάει μέσα αυξάνεται με αποτέλεσμα ο ήχος που παράγουν τα τριζόνια να ενισχύεται.
Η φάρμα μπορεί να παράγει μέχρι και 22.000 έντομα κάθε έξι με δώδεκα εβδομάδες και το πλαστικό οίκημα έχει εισόδους στο μπροστινό μέρος που παρέχουν τροφή για τα τριζόνια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύκολη συγκομιδή τους.
Διατροφή από έντομα στο Μπρούκλιν
Πέρα από την σχεδιαστική φινέτσα του δημιουργήματος, το σημαντικότερο σε αυτό το περίεργο project είναι η δυνατότητα των τριζονιών να αποτελούν ένα καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες τρόφιμο για εξισορροπημένη διατροφή.
Ο Γιοακιμ σημειώνει ότι δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι τρώνε έντομα ως μέρος της διατροφής τους καθημερινά και η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιεί τετρακόσιες φορές λιγότερο νερό και παράγει 200% λιγότερο άνθρακα από την παραδοσιακή κτηνοτροφία.
Και ενώ τα τριζόνια μπορεί να μην αποτελούν και το πιο ελκυστικό τρόφιμο στους δυτικούς ουρανίσκους, ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί να πείσει τους σεφ και τις εταιρείες τροφίμων στο Μπρούκλιν να εισάγουν τα τριζόνια στην καθημερινή διατροφή. Η οργάνωση έχει ήδη προχωρήσει στην παραγωγή αλευριού από τριζόνια καθώς επίσης και μπάρες πρωτεΐνης και βότκα.
Πειραματίζονται ακόμη με την προσθήκη φλούδας πορτοκαλιού και μήλου στη διατροφή των τριζονιών σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη γεύση τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.