• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

  ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Τα τελευταία χρόνια, και λόγο…. «κρίσης», στη χώρα μας η «μόδα» την οποία ανέπτυξαν οι κυβερνήσεις (έτσι θέλουν να λέγονται) λέγεται ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ (σικ όρος) και για να ακριβολογήσουμε, ΣΦΑΞΙΜΟ.
  ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ..
  ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ….
  ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ….
  ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ…
  Ελλάδα, ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ, ΜΕ ΣΦΑΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΟΛΟΥΣ, ΠΛΗΝ «ΛΙΓΩΝ»….
  Τώρα, αυτοί οι «λίγοι» που γλυτώνουν από των ΧΑΣΑΠΗΔΩΝ τα μαχαίρια, έχουν πολλά και διάφορα ονόματα, και ιδιότητες.
  Δεν τους αγγίζει καμία κρίση, δεν τους αγγίζει η δικαιοσύνη, δεν τους αγγίζει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.
  ΣΦΑΞΙΜΟ λοιπόν κανονικό, και θα ασχοληθούμε με το ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, αυτό που φρόντισαν ΟΛΟΙ οι «αρμόδιοι υπουργοί», των τελευταίων κυβερνήσεων….

  Αν νομίζετε Συνέλληνες πως οι ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στην ΥΓΕΙΑ και κατ’ επέκταση στις ΖΩΕΣ ΜΑΣ άρχισαν με τα μνημόνια, σας πληροφορώ πως κάνετε μεγάλο λάθος….
  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, υπήρξαν και οι «άλλες περικοπές», από πιο πριν, εκείνες μωρέ που κατέληγαν σαν… «προμήθειες» στις τσέπες κάποιων (είναι γνωστοί σε όλους αυτοί οι κάποιοι).
  Φτάσαμε στο σημείο, ο Έλληνας να ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ, φτάσαμε πλέον στο ΤΕΛΟΣ, στην ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται για την ΔΙΑΛΥΣΗ αυτή….
  Όπως δείχνουν τα πράγματα, έρχεται και ΝΕΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μετά τη συνάντηση των «θεσμών» με τον αρμόδιο υπουργό…
  Διαβάστε Συνέλληνες την είδηση…
  «Θεσμοί: Επισπεύδουν νέες περικοπές στην Υγεία
  Άμεση περιστολή των δαπανών στον χώρο της Υγείας ζήτησαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι για την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων-μέτρων που σχετίζονται με την περιστολή των δαπανών.
  Οι τροϊκανοί στην χθεσινή συνάντηση που είχαν με τους αρμόδιους υπουργούς, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στις καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή της χρονιάς και ζήτησαν επίσπευση όλων των διαδικασίων, έτσι ώστε να «τρέξουν» άμεσα τα μέτρα περιστολή των δαπανών στον χώρο της Υγείας.
  Στο «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων των Θεσμών βρέθηκε και ο προϋπολογισμός για τις φαρμακευτικές δαπάνες αλλά και αυτός που σχετίζεται με τις διαγωστικές εξετάσεις. Το υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων και επισήμανε προς τους τροϊκανούς, ότι θα αρχίσει άμεσα την επεξεργασία του σχεδίου για την μείωση των δαπανών.» ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
  Αλήθεια ρε αδέλφια, ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
  ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ;
  Για ΠΟΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ;
  ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ; Μήπως οι…. «θεσμοί» δεν έχουν ενημερωθεί πως παιχνίδια με ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ έκαναν κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ και έβαλαν χρήματα στις τσέπες τους σε βάρος των πολιτών;
  Θα μου πείτε, πως ΔΕΝ τους ενδιαφέρει τι έκαναν τα ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, τους ενδιαφέρουν άλλα…..
  Ναι αδέλφια, αλλά μην ξεχνάτε πως τα νοσοκομεία μας πλέον είναι χωρίς φάρμακα και χωρίς ακόμα και τα πιο βασικά…. Τα περισσότερα αν όχι όλα…..
  Μην ξεχνάτε αδέλφια, πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ παρόλο του ότι πληρώνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις εισφορές του, σε περίπτωση (χτυπάτε ξύλο) που χρειαστεί να νοσηλευτεί για να γίνει καλά, είναι αμφίβολο αν θα το πετυχει, ΕΚΤΟΣ και αν απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα ΑΝ έχει την οικονομική δυνατότητα….
  Αυτά θα το επαναλάβω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ…
  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;
  Μάλλον, να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα….
  ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ»;
  ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ;
  Βέβαια Συνέλληνες, ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ αφού ΕΜΕΙΣ τους αφήνουμε, και όχι μόνο τους αφήνουμε, τους χειροκροτούμε και από πάνω.
  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…..
  Βασίλης Τσούγκαρηςtsougarisgnomi@gmail.com

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ