• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

    Χαστούκι στον Τσίπρα …… Η τρόικα κόβει και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης λεφτά θα πηγαίνουν μόνο σε μετανάστες όχι σε Έλληνες

    Νέα ψυχρολουσία για την κυβέρνηση, καθώς η τρόικα απέρριψαν το σχέδιό της για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.


    Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την άποψη ότι το εν λόγω σχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων μεταφορά πόρων από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης και περιορισμό του ύψους των επιδομάτων, δεν είναι βιώσιμο.


    Το απέρριψαν χωρίς δεύτερες σκέψεις και τόνισαν ότι για να εξοικονομηθούν τα περίπου 870 εκατομμύρια ευρώ και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, πρέπει να γίνουν νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά νέες περικοπές στις συντάξεις ή στην καλύτερη περίπτωση μη εφαρμογή της ρήτρα ανάπτυξης που συνεπάγεται και «πάγωμα» των συντάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Επίσης μια από τις προτάσεις των δανειστών, που έπεσαν στο τραπέζι, είναι και οι περικοπές στις φοροελαφρύνσεις, με πρώτη και καλύτερη τη μείωση του αφορολόγητου.

    Το θέμα του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης δεν έχει κλείσει, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να προσέλθει με νέα πρόταση.

    Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την «κορωνίδα» του νέο προνοιακού χάρτη που θέλει να εφαρμόσει το Μα

    scoops.gr    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ