• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

  ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

  Με μία πρώτη ματιά θα μοιάζει με ένα ιγκλού – αλλά στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σπίτι των ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.
  Το National Geographic δημιούργησε το σπίτι, ως μέρος της έρευνάς του για μια νέα μίνι-σειρά επεισοδίων για τον κόκκινο πλανήτη.

  Το σπίτι χτίστηκε στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας υλικά όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτά που βρίσκονται στον πλανήτη Άρη.
  Κατασκευασμένο μετά από διάρκεια αρκετών μηνών από την εταιρεία Wild Creations, το σπίτι θόλος θα είναι μία δομή που τα υλικά θα εξορυχτούν από το έδαφος του πλανήτη Άρη, σε συνδυασμό με ανακυκλωμένα μέρη από το διαστημικό σκάφος, συμπεριλαμβανομένου και μίας διπλής εισόδου αέρα. Όλα είναι κατά τέτοιον τρόπο σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν τους πρώτους αποίκους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
  Οι τοίχοι θα είναι πάχους περίπου 10 πόδια, με σκοπό την προστασία από το σκληρό περιβάλλον του πλανήτη Άρη όπως κοσμική ακτινοβολία, λεπτή ατμόσφαιρα, επιπτώσεις μικρο-μετεωριτών και θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, όσο μείον εβδομήντα βαθμούς Κελσίου.
  Η πρώτη αποικία στον πλανήτη Άρη, θα ονομάζεται πόλη Όλυμπος και Θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, που είναι το ψηλότερο βουνό του πλανήτη.
  the_daedalus_on_mars
  dedalus
  Το εσωτερικό του Δαίδαλου, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα των έξι εξερευνητών
  Οι έξι αστροναύτες στο ταξίδι τους προς το νέο τους σπίτι θα είναι σε έναν πύραυλο που ονομάζεται Δαίδαλος, δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Justin Wilkes στο Wired και θα βασίζεται σε μελλοντική τεχνολογία.
  «Αυτή είναι η τεχνολογία κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί στα επόμενα πέντε χρόνια», είπε. Το σχήμα του σκάφους θα είναι παρόμοιο με το σκάφος που σχεδιάστηκε από την SpaceX, του Elon Musk

  Το έτος 2033, το πρώτο πλήρωμα της αποστολής της ανθρωπότητας στον πλανήτη Άρη πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.
  Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 13 Νοεμβρίου του 2016 στις 21:00 από το National Geographic

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ