• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

  Ο Πάπας καλεί χριστιανούς και μουσουλμάνους να ενωθούν για το περιβάλλον

  Το Βατικανό κάλεσε τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους
  να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τον πλανήτη, «το κοινό μας σπίτι», σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον μουσουλμανικό κόσμο με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.
  «Κανείς, κανένα κράτος ή λαός, δεν μπορεί να επιβάλει αποκλειστικά τη δική του κατανόηση για τον πλανήτη», αναφέρει το κείμενο το οποίο δημοσιεύεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για την δήθεν υπερθέρμανση, απόφαση που έχει «τρελάνει» τους παγκοσμιοποιητές και τους υποτακτικούς τους.
  Το μήνυμα αυτό, που υπογράφει ο Ζαν-Λουί Τοράν, πρόεδρος του παπικού συμβουλίου για τον διαθρησκευτικό διάλογο, διαβεβαιώνει τους μουσουλμάνους για την «αλληλεγγύη» του καθολικού κόσμου στη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού. Επίσης καλεί τους πιστούς και των δύο θρησκειών, όπως και όλης της ανθρωπότητας, να ξεκινήσουν «έναν νέο διάλογο για τον τρόπο που θα δομήσουμε το μέλλον του πλανήτη. Η οικολογική κρίση είναι μια έκκληση για έναν βαθύ εσωτερικό διάλογο», τονίζεται στο κείμενο.
  Στο όνομα του περιβάλλοντος οι θρησκείες να ενωθούν υπό την σιδηρά πυγμή μιας παγκόσμιας εξουσίας.
  Αυτό ζητά ο Πάπας. Την αρχή, προστάζει, να κάνουν οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους, την ώρα που στο όνομα του Αλλάχ σφάζονται δεκάδες χιλιάδες χριστιανών.
  el.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ