• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

    ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ

    ΓΙΑ 10 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 14 ΕΥΡΩ ! - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ

    Εάν παρατηρήσει κάποιος προσεχτικά τις αγγελίες ευρέσεως εργασίας, θα διαπιστώσει ότι το 70% των μισθών που προσφέρονται είναι κάτω από τα 450 ευρώ μεικτά! Δηλαδή είναι κάτω και από τον καθαρό κατώτατο μισθό που ισχύει για τους νέους έως 25 ετών και είναι μόλις 429 ευρώ!

    Της Αμέλιας Αναστασάκη

    Εργασιακή ζούγκλα συναποφάσισαν δανειστές και κυβέρνηση για τους Έλληνες πολίτες. Η αγορά εργασίας φαντάζει με «εφιάλτη» γεμάτο φτωχούς εργαζόμενους, που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του... ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ! Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες... επιβίωσης. 
    Στο Newsbomb.gr θα δείτε παρακάτω αγγελίες εργασίας, οι οποίες θα ισχυριζόταν κανείς ότι αφορούν σε τριτοκοσμικές χώρες. Το τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη έως 500 ευρώ, είναι γεγονός. Και δεν μας χτυπά απλώς την πόρτα, αλλά είναι μέσα στο σπίτι μας. 
    Απίστευτο και όμως υπαρκτό! Στην παρακάτω αγγελία, εταιρεία στην Αθήνα αναζητά εργαζόμενους-και πιο συγκεκριμένα κυρίες μόνο- για να μοιράζουν φυλλάδια όλη την εβδομάδα με μόλις 14 ευρώ αμοιβή το 10ωρο! 
    Αυτό που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι ότι πάνω από 10.000 άτομα, όπως θα δείτε και οι ίδιοι, μπήκαν στη σελίδα και έδειξαν ενδιαφέρον για να δουν τη συγκεκριμένη αγγελία. 

    aggelia1
    Σε μία άλλη αγγελία, εταιρεία courier στην Μεταμόρφωση Αττικής, αναζητά διανομέα για 4ωρη απασχόληση. Μισθός; 300 ευρώ! Δεν γίνεται καμία αναφορά σε ασφαλιστική κάλυψη. 

    aggelia 2
    Στην παρακάτω αγγελία μία εταιρεία αναζητά νέους για εργασία τηλεφωνικών πωλήσεων, στους οποίους -όπως αναφέρεται- παρέχεται ασφάλιση ΙΚΑ αλλά και μπόνους. Για 4ωρη, ο μισθός που δίνεται είναι 390€. 

    aggelia5
    Βοηθός λογιστή με προσόντα αναζητά λογιστικό γραφείο, το οποίο στην αγγελία του αναφέρει ότι πρόκειται για απογευματινή εργασία, κάτι που σημαίνει άγνωστο ουσιαστικά ωράριο-καθώς στον ιδιωτικό τομέα όποτε τελειώνει η δουλειά, ολοκληρώνεται και η δουλειά σου-. Παράλληλα δεν γίνεται καμία αναφορά περί ασφαλιστικών εισφορών. Ο μισθός που προσφέρεται είναι 300 ευρώ.

    aggelia9
    Στην παρακάτω αγγελία, εταιρεία αναζητά «έμπειρα άτομα» για την προώθηση εναλλακτικού παρόχου ενέργειας. Η εταιρεία, όπως αναφέρει, παρέχει σταθερό μηνιαίο μισθό, υψηλά bonus κι ασφάλιση.Ο μισθός που δίνει είναι 350€. Με δυο λόγια, θέλει να προσλάβει έμπειρο υπάλληλο στον συγκεκριμένο εργασιακό, αλλά όπως βλέπουμε από τον μισθό που δίνει η εταιρεία, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά η προυπηρεσία.
    ΑΓΓΕΛΙΑ 6
    aggelia6 copy

    Ο... προφητικός Πολ Τόμσεν!
    «Δείτε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι στα 300 ευρώ. Τόσα είναι καλά». Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που είπε με κυνισμό ο Πολ Τόμσεν με πόσα χρήματα θα αμείβονται στο εγγύς μέλλον, οι Έλληνες. Και να που έφτασε η ώρα, που τα λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη αποτελούν τον εφιάλτη όλων των εργαζομένων. Είτε είναι 25 ετών είτε 45.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ