• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

    Στο βωμό της Νέας Τάξης οι ελληνικές οικογένειες απόρων

    Το σχέδιο της Νέας Τάξης για την εξαθλίωση των Ελλήνων προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

    Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνονται οι ελληνικές οικογένειες απόρων που πλέον δεν έχουν ούτε τα βασικά, αποτελώντας τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων. 
    Την ώρα που θα περίμενε κανείς από την "πρώτη φορά αριστερά" να δείξει εμπράκτως την...αλληλεγγύη που πρεσβεύει, προωθεί την κατάργηση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη χώρα. Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτό; Ότι πάνω από 100.000 άποροι Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα να στερηθούν ένα πιάτο φαϊ μέσω των συσσιτίων. 
    Η είδηση περί πιθανής κατάργησης που μελετάται από την κυβέρνηση, έχει προκαλέσει ήδη θύελλα αντιδράσεων από πολλούς κοινωνικούς φορείς και Δήμους της χώρας, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
    "Αν συμβεί αυτό θα στερηθούν τη βοήθεια όλες οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις δομές αυτές θα βρεθούν στο δρόμο. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να βρεθούν στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Είναι άδικο χιλιάδες συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης", σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
    Την ίδια ώρα εν τω μεταξύ η χρηματοδότηση (είτε εγχώρια είτε ευρωπαϊκή) συνεχίζεται κανονικά προκειμένου να πολλαπλασιαστούν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη απουσία του κράτους Πρόνοιας στην Ελλάδα.
    Τελικά μήπως το ίδιο το ελληνικό κράτος φέρεται ρατσιστικά προς τους ίδιους τους Έλληνες;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ