• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

  Απόφαση να χτυπηθούν κι άλλο νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην χώρα των «μισητών» Ελλήνων

  Η προσπάθεια εξαθλίωσης-δουλοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται.


  Έρχονται νέες ανατροπές στην φορολογία, με επώδυνα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς η παγκόσμια εξουσία δεν θέλει να μείνει τίποτα όρθιο στην χώρα των «μισητών» Ελλήνων.
  Η… «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, εκπροσώπους της Νέας Τάξης, φέρνει βαρύ πακέτο φορολογικών προαπαιτούμενων, που εκτείνονται από τις φοροαπαλλαγές μέχρι το καθεστώς επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Ημερησία», έως τον Μάρτιο του 2017 η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει δρομολογήσει νέες παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες θα δώσουν ακόμα ένα καθοριστικό χτύπημα στην μεσαία τάξη, βασικό αντίπαλο των παγκοσμιοποιητικών σχεδίων συγκέντρωσης του πλούτου, κατάργησης της ιδιοκτησίας και του ελεύθερου επαγγέλματος.
  Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται στο «μέτωπο» της φορολογίας περιλαμβάνονται:
  • Τα κίνητρα που υπάρχουν στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων, τα οποία αφού επανεξεταστούν θα ενταχθούν σε μια ενιαία νομοθεσία φοροαπαλλαγών, με ταυτόχρονη κατάργηση εκείνων που κρίνονται αναποτελεσματικές ή άδικες.
  • Αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς του κλάδου της ναυτιλίας, στη βάση των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παράταση μέχρι το 2018 της εφαρμογής των διατάξεων για την προσωρινή εθελοντική συνεισφορά των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
  • Απλοποίηση του καθεστώτος της φορολογίας εισοδήματος και διασφάλιση της συνοχής της φορολογικής βάσης για τον φόρο εισοδήματος και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από το όριο απαλλαγής από τον ΦΠΑ (σήμερα απαλλάσσονται όσες έχουν ετήσιο τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ).
  • Αλλαγές στη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος των εταιρειών που καλύπτει τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τους εταιρικούς λογαριασμούς αποθεματικών.
  • Έλεγχος για την υλοποίηση των αλλαγών που επήλθαν πρόσφατα στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (αλλαγές στον τρόπο διενέργειας φορολογικών ελέγχων, καθιέρωση προστίμων για χρησιμοποίηση ταμειακών μηχανών-μαϊμού κ.λπ.).
  • Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα οχήματα συλλογικών επενδύσεων και τους συμμετέχοντες σ’ αυτά, σε συμφωνία με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
  • Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της είσπραξης των φόρων επί των εισοδημάτων που δημιουργούνται σε off-shore χαρτοφυλάκια ιδιωτών.
  • Απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον ΦΠΑ. Θα εξεταστεί η αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη των προστίμων για οχήματα ανασφάλιστα, οχήματα που δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο, και από την παράνομη χρήση συχνοτήτων.
  • Αυτοματοποίηση διαδικασιών κατασχέσεων.
  • Εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων. Οι ελληνικές αρχές το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να υποβάλουν λεπτομερείς προτάσεις για την «ευθυγράμμιση» των φορολογητέων αξιών των ακινήτων (των αντικειμενικών αξιών) με τις τιμές της κτηματαγοράς έως τον Ιούνιο του 2017.
  • «Συμφωνία» με τους μεγαλοοφειλέτες. Οι αρχές θα ξεκινήσουν μια διαδικασία η οποία θα εξασφαλίζει την επιλογή των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων με βάση την ανάλυση των οικονομικών τους στοιχείων προκειμένου να είναι σε θέση να προσδιορίσου τη βιωσιμότητά τους.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ