• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Απριλίου 2016

    Το βιβλίο της Ζωής και το Βιβλίο του Θανάτου

    Όλοι μας γεννιόμαστε και ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο καλούμαστε να κάνουμε επιλογές που αφορούν τη ζωή μας και τον εαυτό μας, επιλογές οι οποίες πολλές φορές έχουν αντίκτυπο και στους συνανθρώπους μας.
    Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν γνωρίζουν ότι πάνω στις επιλογές μας είναι ουσιαστικά στημένο ένα σύστημα "πόντων", ένα σύστημα που καταγράφει τις επιλογές μας και τις διαχωρίζει σε καλές και κακές.

    Ο κόσμος ολόκληρος στην πραγματικότητα έχει στηθεί για να δοκιμαστούμε μέσω των πράξεων μας, αν αξίζουμε να επιστρέψουμε στον λεγόμενο παράδεισο, κοντά στον Χριστό ή αν δεν αξίζουμε και θα πάμε στην λεγόμενη κόλαση, με τον άρχοντα αυτού του κόσμου, τον Διάβολο. Οι κακές εκ των πράξεων μας καταγράφονται λεπτομερώς από τους δαίμονες και οι καλές από τον φύλακα άγγελο μας, συμμετέχοντας έτσι χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι, στο οποίο βάσει των πράξεων μας θα κριθούμε στην Δευτέρα Παρουσία, που θα γίνει μετά την λήξη αυτού του προσωρινού κόσμου στον οποίο ζούμε.
    Καθημερινά κάνουμε πολλές επιλογές, άλλες κατόπιν ώριμης σκέψης, άλλες χωρίς να τις σκεφτούμε ιδιαίτερα και άλλες τελείως μηχανικά και ασυναίσθητα, σημασία έχει όμως ότι τις κάνουμε και καταγράφονται, οτιδήποτε και αν κάνουμε και με κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα κάτι που είπαμε, έναν εκνευρισμό που εξωτερικεύσαμε, μια συγκεκριμένη πράξη άσκησης βίας, η ευγενική συμπεριφορά που είχαμε όταν κάποιος χρειάστηκε τη βοήθεια μας για κάτι ή η έμπρακτη βοήθεια που προσφέραμε σε κάποιον άνθρωπο για παράδειγμα ο οποίος ζούσε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια.
    Συμμετέχουμε θέλοντας και μη λοιπόν σε αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι της ζωής χωρίς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι να το σκέφτονται αυτό και χωρίς να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις πράξεις τους οι οποίες συχνά λησμονούνται από αυτόν που τις κάνει. Οι αόρατοι παρατηρητές δαίμονες όμως τις καταγράφουν λεπτομερώς και μάλιστα τις κακές τις ταξινομούν σε 23 κατηγορίες, 23 τελώνια όπως ονομάζονται συνθέτοντας έτσι τη μερίδα του καθενός στο βιβλίο του θανάτου, που ουσιαστικά είναι το κατηγορητήριο που θα του απαγγελθεί μετά τον θάνατό του.
    Τα 23 τάγματα των τελωνίων, που ουσιαστικά είναι δαίμονες που ο καθένας καταγράφει και κατηγοριοποιεί την αντίστοιχη κακή πράξη στην αντίστοιχη κατηγορία κακών πράξεων, είναι τα εξής:
    1. Το τελώνιο της καταλαλιάς
    2. Το τελώνιο της ύβρης
    3. Το τελώνιο του φθόνου
    4. Το τελώνιο του ψέματος
    5. Το τελώνιο του θυμού και της οργής
    6. Το τελώνιο της υπερηφάνειας
    7. Το τελώνιο της βλασφημίας
    8. Το τελώνιο της φλυαρίας και της ανοησίας
    9. Το τελώνιο του τόκου και του δόλου
    10. Το τελώνιο της τεμπελιάς και του ύπνου
    11. Το τελώνιο της φιλαργυρίας
    12. Το τελώνιο της μέθης
    13. Το τελώνιο της μνησικακίας
    14. Το τελώνιο της μαγείας και της μαντείας
    15. Το τελώνιο της λαιμαργίας
    16. Το τελώνιο της ειδωλολατρείας
    17. Το τελώνιο της ομοφυλοφιλίας
    18. Το τελώνιο της φιλαρέσκειας
    19. Το τελώνιο της μοιχείας
    20. Το τελώνιο του φόνου
    21. Το τελώνιο της κλεψιάς
    22. Το τελώνιο της πορνείας
    23. Το τελώνιο της ασπλαχνίας
    Η κάθε αμαρτία λοιπόν ανάλογα με την φύση της αναφέρεται από τον προσωπικό δαίμονα που ακολουθεί τον καθένα και καταγράφεται στην αντίστοιχη κατηγορία από το αντίστοιχο τελώνιο με κάθε λεπτομέρεια του χώρου στον οποίο την κάναμε, του χρόνου και με ποιά συναισθήματα το κάναμε. Όλες αυτές οι καταγεγραμμένες αμαρτίες συνθέτουν την μερίδα του καθενός στο βιβλίο του θανάτου και μετά τον θάνατό του θα του παρουσιαστούν από τους δαίμονες που θα θέλουν να κερδίσουν την ψυχή του και να τον πάρουν μαζί τους στην κόλαση.
    Ο άνθρωπος όμως έχει ένα μεγάλο όπλο, την προσευχή και τη δυνατότητα της μετάνοιας και της εξομολόγησης των αμαρτιών η οποία σβήνει τις κακές πράξεις που καταγράφηκαν στα "αρχεία" των δαιμόνων. Έχει δηλαδή ο άνθρωπος τη δυνατότητα να σβήνει τα κατάστιχα των δαιμόνων μέσω της μετανοίας και της εξομολογήσεως των κακών του πράξεων.
    Ωστόσο αυτό που εξασφαλίζει στον άνθρωπο την αιώνια ζωή στον παράδεισο είναι οι καλές πράξεις, καθώς δεν αρκεί η αποφυγή των κακών πράξεων διότι ο Χριστός ζήτησε από όλους μας να έχουμε "επιθετική", όπως θα την ονομάζαμε, έμπρακτη αγάπη.
    Αναφορικά με τις καλές πράξεις μας καταγράφονται και αυτές από τον φύλακα άγγελο μας στο βιβλίο της ζωής και μετά τον θάνατό μας παρουσιάζονται στα τελώνια τα οποία έχουν καταγεγραμμένες τις κακές πράξεις μας, έτσι ο φύλακας άγγελος μας μπορεί να κερδίσει την ψυχή μας κατά τον τελωνισμό παρουσιάζοντας στους δαίμονες τις καλές μας πράξεις.
    Ο Χριστός θέλει να επενδύουμε στις καλές πράξεις γι αυτό μας ζήτησε να φερόμαστε στον συνάνθρωπο μας όπως θέλουμε να μας φέρονται οι άλλοι. Επίσης ο Χριστός χρησιμοποιώντας το παράδειγμα, που διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη, της πόρνης που πήγαν να την πετροβολήσουν μας δίδαξε το <<Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω>>. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιτάμε πρωτίστως τις δικές μας πράξεις και όχι των συνανθρώπων μας που περνάνε την δική τους δοκιμασία εδώ στον κόσμο του Σατανά και θα κριθούν κατά τα έργα τους από τον Μεγάλο Κριτή, το Πατέρα Θεό, στη Δευτέρα Παρουσία και όχι από εμάς.
    Έχουμε λοιπόν δύο σαφέστατες εντολές, πρώτον να κάνουμε το καλό με έμπρακτο τρόπο και όχι απλά μέσω ευχών και δεύτερον να μην κρίνουμε τις πράξεις των συνανθρώπων μας, δεν δικαιούμαστε.
    Με το μέτρο με το οποίο θα κρίνουμε τις πράξεις των άλλων λέει ο Χριστός με το ίδιο μέτρο θα κρίνει και ο Θεός εμάς. Ο σκοπός λοιπόν του ανθρώπου πρέπει να είναι η συνειδητοποίηση του ότι ζει σε ένα προσωρινό ψεύτικο κόσμο δοκιμασίας, στημένο από τον Σατανά και για να δραπετεύσει από αυτόν πρέπει να δείξει καλή διαγωγή αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει τον Σατανά στο επόμενο περιβάλλον δοκιμασίας το οποίο θα είναι δυσκολότερο από το τωρινό, την λεγόμενη κόλαση.
    Ο άνθρωπος θα πρέπει στη διάρκεια του σύντομου βίου του να πράττει το καλό και επίσης να μετανοεί και να εξομολογείται τις κακές του πράξεις ώστε αυτές να σβήνονται.
    Εδώ μάλιστα κρύβεται και ένα μεγάλο όπλο που έχει ο άνθρωπος στη διάθεση του, αυτό είναι η "ανεξίτηλη καταγραφή "των καλών πράξεων στο "βιβλίο" της ζωής.Ότι γράφεται σε αυτό το "βιβλίο" δεν ξεγράφεται με τίποτα, και ο φύλακας άγγελος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά τον τελωνισμό της ψυχής μετά τον θάνατο του ανθρώπου.
    Αντιθέτως οι κακές πράξεις καταγράφονται μεν από τους δαίμονες στο βιβλίο του θανάτου αλλά μπορούν να διαγραφούν αν ο άνθρωπος μετανοήσει και εξομολογηθεί για αυτές. Μέσω τς μετανοίας και εξομολογήσεως ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει το αμαυρωμένο ουράνιο "ποινικό του μητρώο" ώστε να του μένουν μόνο οι καλές πράξεις, που δεν σβήνονται ότι και να κάνει, στο βιβλίο της ζωής.
    Εν ολίγοις δηλαδή θα λέγαμε ότι το όλο παιχνίδι της δοκιμασίας μας στον κόσμο αυτό είναι "στημένο" υπέρ μας.
    Ας αξιοποιήσουμε τις καλές πράξεις λοιπόν και ας σβήνουμε τις κακές μέσω της μετανοήσεως μας και της εξομολόγησης αυτών ώστε να κερδίσουμε μία θέση κοντά στον Χριστό στη βασιλεία των ουρανών.
    Ιησούς Χριστός Νικά
    Chatador
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ