• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

    Ο αρχαίος πολιτισμός της Caral

    Ένας από τους πιο μυστηριώδεις και προηγμένους αρχαίους πολιτισμούς, είναι ένας πολιτισμός που ονομάζεται Caral, που ζούσε σε μία παραλιακή περιοχή του σύγχρονου Περού.
    Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ανέπτυξε μία από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας της σφηνοειδούς γραφής, ενώ οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Caral είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους αρχαίους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν ποτέ στη Γη.
    Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός δημιούργησε κυκλικές πυραμίδες, πλατείες, και περίπλοκες σκάλες χιλιάδες χρόνια πριν. Η σύνθετη πυραμιδική τους καλύπτει ένα εντυπωσιακό χώρο 165 στρεμμάτων και είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Γη.
    Οι πυραμίδες που χτίστηκαν από τον αρχαίο πολιτισμό της Caral είναι πιο σύγχρονες σε σχέση με τις αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου.
    Η κύρια πυραμίδα που βρέθηκε στην Caral καλύπτει ένα εντυπωσιακό χώρο σχεδόν το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου και είναι δεκαοκτώ μέτρα σε ύψος.
    Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε να αναφέρουμε για τους Caral είναι ότι δεν υπάρχουν όπλα, ακρωτηριασμένα σώματα ή οποιαδήποτε σημάδια πολέμου στην περιοχή, το οποίο επισημαίνει το γεγονός ότι είχαν μια διπλωματική και πολύ ανεπτυγμένη κουλτούρα.
    Αποδεικνύεται επίσης ότι ο όχι και τόσο διάσημος αρχαίος περουβιανός πολιτισμός ανέπτυξε προηγμένες μεθόδους στη γεωπονία, την ιατρική, τη μηχανική και την αρχιτεκτονική πάνω από 5000 χρόνια πριν. Οι γνώσεις τους έχουν φέρει τους σημερινούς ερευνητές σε αμηχανία και αδυνατούν να απαντήσουν στα πολλά μυστήρια που είχε αυτός ο αρχαίος πολιτισμός.
    Όσον αφορά την ενεργειακή εκμετάλλευση και τη μηχανική των ρευστών, οι Caral εκμεταλλεύτηκαν τον άνεμο, γνωστό ως φαινόμενο Venturi, διοχετεύοντας τον μέσω υπόγειων αγωγών στις κατασκευές τους.
    Είναι ενδιαφέρον, ότι οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Caral χρησιμοποιούσαν την ιτιά που περιέχει το * δραστικό χημικό συστατικό της ασπιρίνης * – για την ανακούφιση του πόνου, όπως πονοκεφάλους.
    Οι αρχαίοι μηχανικοί της Caral ήταν εκπληκτικοί στην εφαρμοσμένη τεχνολογία και τη σεισμική αντίσταση, στις πάνω από 5.000 ετών κατασκευές τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ