• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

    Πάτρα: Αλλοδαποί κατεβάζουν τα παντελόνια τους και επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα στις γυναίκες λιμενικούς

    Το ακούσαμε και αυτό. Νεαροί αλλοδαποί  δεν διστάζουν να  προκαλέσουν κατεβάζοντας τα παντελόνια τους, επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα, σε γυναίκες λιμενικούς, ενώ ενδιεκτικό του χάους που επικρατεί στο λιμάνι είναι το γεγονός ότι γυναίκα  υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς και για να αποφύγει τα χειρότερα, κλειδαμπαρώθηκε στα γραφεία και κάλεσε σε βοήθεια.
    «Μας γνωρίζουν, μας έχουν στοχοποιήσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία φύλαξη σ’ ένα μέτωπο λιμανιού 2.5χλμ, όσο και ανθρώπινο τοίχος να στήσεις, όταν έχουμε επιθέσεις από ομάδες των 50 και 70 ατόμων από διάφορα σημεία της περίφραξης», τονίζει ο Πρόεδρος των Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας κ. Μιχάλης Κωστάκης.
    Την ίδια ώρα εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, κάνουν λόγο πως οι αλλοδαποί που διαμένουν στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις εργοστασίων της παραλιακής, αγγίζουν τους 1.000!
    «Όσο παραμένουν εκτός λιμενικής ζώνης το φαινόμενο θα εντείνεται και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» δηλώνει  ο κ Κωστάκης, με αφορμή τη χθεσινή πρωτοφανή έφοδο πολυπληθούς ομάδας μεταναστών .
    «Νωρίτερα είχαν προκαλέσει φθορές στην εσωτερική περίφραξη του λιμανιού. Αποτέλεσμα να μπαίνουν μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών στο χώρο. Για άλλη μια φορά κατεγράφησαν θλιβερά γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας», επισημαίνει ο κ. Κωστάκης.
    Ερωτηθείς εάν έχει υπάρξει ενίσχυση προσωπικού μετά και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου και την συμμετοχή του σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό, η απάντηση μόνο αποστομωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
    Στο διάστημα του ενάμιση μήνα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει ενισχυθεί με 6-7 άτομα με αποσπάσεις εξάμηνης διάρκειας, εστάλησαν 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων η απόσπαση των οποίων λήγει στο τέλος του μήνα και είναι άγνωστο εάν και για πόσο θα ανανεωθεί. Εκείνο που προκαλεί, ωστόσο αίσθηση  είναι το γεγονός πως ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα και υψηλόβαθμων Κυβερνητικών στελεχών στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, το Λιμεναρχείο ενισχύθηκε με 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του.
    «Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, είμαστε στα όρια μας. Εκπνέει η διορία που έχουμε δώσει για την τήρηση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, προσανατολιζόμαστε στην πραγματοποίηση ένστολης διαμαρτυρίας εντός Μαρτίου», δηλώνει ο Πρόεδρος των Λιμενικών, τονίζοντας πως τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους συναδέλφους, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους μετανάστες και τις «άγνωστες» προθέσεις τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ